Product added to wishlist
View Wishlist

Afhankelijk van bus vervoer voor een dagje uit of weekendje weg? Boek dan Flixbus met korting!

Afhankelijk van bus vervoer voor een dagje uit of weekendje weg? Boek dan Flixbus met korting!
5 (100%) 7 votes

Wil je graag een dagje weg in Nederland of naar een leuke stad in Europa maar ben je afhankelijk van openbaar vervoer? Probeer dan eens een busreis van Flixbus! Ontspannen vervoert worden van A naar B en ook nog eens goedkoop. Hoe? Lees snel verder!

 

Goedkoop dagje uit of weekendje weg met de bus

Sinds 2015 is Flixbus te vinden in Nederland. Een Duitse maatschappij die inmiddels in een groot deel van Europa bus reizen aanbied. Je stapt op in een (grote) plaats in de buurt en stapt weer uit in een grote stad in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk. Er zijn zelfs reizen die nog verder gaan dan deze bestemmingen. Er zijn regelmatig acties. Zo kun je bijvoorbeeld al voor maar € 14,00 p.p. retour met de bus van Nederland naar Antwerpen (en dus weer terug)!

 

Dagje Antwerpen met Flixbus – de Flixbus test review!

Voor dat lage bedrag willen ook wij wel mat Flixbus een dagje weg met de bus. Wil jij nu ook goedkoop met de bus naar andere steden in het buitenland? Maak dan nu gebruik van de Flixbus aanbiedingen! Lees hieronder meer.

De bus kwam mooi op tijd aan bij het vertrekpunt, Utrecht. De bus stopt, we laten onze instapkaarten zien, moeten onze identiteitskaart zien (vaste procedure bij Flixbus, we gaan immers de grens over). En mogen instappen. We hebben maar ene rit van 1:45 voor de boeg en gaan vanavond weer naar huis. We hebben dus alleen handbagage mee in de bus zelf (1 p.p. en max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg). Mocht je ruimbagage willen meenemen dan zijn 2 stuks(!) ruimbagage bij de prijs inbegrepen (max. 67 x 50 x 27 cm, max. 30 kg gecombineerd).

De bus was geen mooie groen met Flixbus logo bestickerde bus. Er hing alleen een Flixbus bord op de zijkanten en voorkant geplakt. Voorop de bus is het lijnnummer en de bestemming van de bus af te lezen. Op sommige plaatsen kunnen meerdere Flix bussen rijden dus zo is goed te herkennen of je de juiste bus hebt. Leuk om te weten is dat Flixbus zelf helemaal geen bussen heeft. Ze zijn een techbedrijf en maken contracten met lokale busbedrijven. De bussen worden in de meeste gevallen gerestyled naar de herkenbare Flixbus groene stijl, moeten een toilet aan boord hebben, WiFi (let op: veel bussen hebben nog geen WiFi) en een keukentje waar koffie, thee en wat snacks verkrijgbaar moeten zijn. Ook dat laatste is helaas niet overal het geval.

Tijd om te vertrekken – hoe bevalt de Flixbus op de heenreis?

We reden mooi op tijd weg om 08:40. De bus zelf zat al redelijk vol. Veel reizigers zijn met 2, 3 of 4 personen. Wat wel vervelend is, is dat veel van deze mensen allemaal 2 stoelen in beslag nemen… Als jij dus later in stapt moet je dus als je pech hebt naast iemand anders zitten of je moet vragen of je als stel/gezin bij elkaar mag zitten aan de passagiers zelf. De passagiers kunnen, afhankelijk wat het traject van de bus is, overal vandaan komen. Nederland, Duitsland, Frankrijk of België. Het zou zo maar kunnen. Het kan dus misschien minder fijn zijn dit zelf aan passagiers te moeten vragen. Gelukkig konden wij nog bij elkaar zitten zonder probleem.
We hebben dit verhaal aan Flixbus teruggekoppeld en het kwam ze bekend voor. Ze hebben erover gesproken of ze wel of niet vaste plaatsnummers moesten gaan hanteren. Tot dus ver is dat nog niet het geval maar dat zou in de toekomst misschien wel kunnen gebeuren.

Over de Flixbus zelf – de beenruimte, wifi en koffie & snacks

De bus had geen echte Flixebus bestickering. We herkende de oorspronkelijke touroperator “Pauwbus” (die kennen wij). De bus was helaas niet heel schoon. De stoelen waren een beetje vies en de grond plakte van de frisdrank. Zoals gezegd konden we wel naast elkaar zitten gelukkig. Toilet was netjes aanwezig in de Flixbus touringcar maar er waren geen koffie en thee faciliteiten.

Aankomst met Flixbus in Antwerpen, althans…

Mooi op tijd rijden we de snelweg van af bij Antwerpen. Mooi! Althans… hier werd al snel weer duidelijk waarom we dagelijks files horen op de radio rondom dit traject. Net voor de afslag stond een file maar daar waren we snel tussenuit. De route het centrum van Antwerpen in was een drama… overal waren wegen afgezet en waar er verkeer mocht rijden stonden langen files op eenbaanswegen. Uiteindelijk kwam zelfs motorpolitie op diverse straten te voorschijn om het verkeer te regen. Zelfs VTR nieuws stond te filmen, zo erg was het. Met 30 minuten vertraging stonden we om 10:55 dan eindelijk op Koningin Astridplein, recht voor het mooie centraal station van Antwerpen. De buschauffeur riep nog om voor de mensen die nog door moesten reizen met deze bus naar Parijs (eindbestemming van deze lijn 800) in het Nederlands en Engels dat dit geen rust stop was (waarschijnlijk vanwege de lange vertraging) en dat men de bus niet uit mocht. Maar kan me best voorstellen dat je nog even je benen wilt strekken of wilt roken. De bus vertrok met 40 minuten vertraging naar Parijs. Hmmmm…. zouden wij vanavond dezelfde bus terug hebben? En dus… ook weer vertraging??

Tijd voor een leuk dagje Antwerpen!

Wow wat een tip! Ik las net dit #dagje uit of weekendje weg met de bus #Tripreport. Dit wil ik ook!… Klik om te Tweeten

Terugreis met Flixbus van Antwerpen weer naar Utrecht – spannend

Het is rond 19:45 Na wat te hebben gegeten op het Koningin Astridplein, waar dus ook de flixbus de halte heeft, liepen we naar buiten en zagen we ineens een (dit keer wel) groene Flixbus aankomen. Lijn 800 richting Amsterdam… Huh??? De vorige verbinding zou rond 16:30 al vertrekken. Hoe kan het dat er dan nu een bus met dezelfde verbinding aankomt? Zou ook deze zoveel vertraging hebben? We liepen naar de bus en sproken met de (Nederlandse) chauffeur. Het bleek dat deze inderdaad 3 uur vertraging had door problemen op zowel de heenreis zoals in het centrum van Parijs. Omdat de bus ook nog een aantal uur stil moet staat i.v.m. de rijtijdenwet moest deze bus ook later vertrekken voor de terugreis naar Amsterdam. Ook om Parijs uit te komen was een flinke vertraging dus daardoor kwam de bus met 3 uur vertraging aan bij een druk Antwerpen. Hmmm als wij dit probleem straks ook hebben staan we misschien tot middernacht te wachten. Dat willen we echt niet! En we hadden eigenlijk toch wel alles gezien hier. De winkels waren ook al dicht en we hadden al gegeten. Dus er bleek weinig vertier over. Na overleg met de chauffeur wilde hij ons wel vast meenemen in deze bus. Gelukkig! Feitelijk wordt dit niet toegestaan en mag je alleen in de bus die je van te voren hebt gereserveerd en niet een bus eerder of later. Vanwege de grote vertraging was dit een uitzondering. Yeeey.

Om 20:10 reden we weg uit Antwerpen. De bus was nog iets voller dan op de heenreis dus we zaten dit keer op de achterbank die daardoor gelijk vol zat. Toch zagen we ook hier genoeg stelletjes en andere samenreizende groepjes die per persoon allemaal 2 stoelen bezet hielden. best frustrerend weer.. maar ach, wij waren dolblij dat we (wel 1,5 uur eerder dan gepland) naar Nederland gingen! Halverwege de reis kregen we een sms van Flixbus met de melding dat de bus die we eigenlijk zouden hebben een vertraging van 70 minuten had. Yes… gelukkig zitten we in deze bus en zijn we mooi op tijd weer thuis vanavond!
Om 22:00 stipt kwamen we weer aan op Utrecht Centraal bij het Jaarbeursplein. Vanuit daar konden we onze aansluiting met het Nederlandse OV pakken naar huis. Zo… toch ook weer fijn om thuis te zijn. Het was wel een mooie dag, files zijn nou eenmaal niet te voorkomen dus daar kan Flixbus weinig aan doen. Ook het smsje was netjes maar voortaan plannen we toch maar een bus eerder in op de dag. Dan weten we zeker dat we nog op tijd thuis kunnen komen. het volgende Flixbus dagje uit zal vast beter gaan. Gezien de prijs kwaliteit verhouding hoor je ons absoluut niet klagen.

 

Goedkope Flixbus tickets bestellen

Maak nu gebruik van de Flixbus ticket aanbiedingen. Bestel bijvoorbeeld ook tickets naar Antwerpen voor maar € 7,00!

+ Pluspunten:
– Vaak erg goedkoop
– Vrij luxe, nieuwe en mooie bussen
– Veel instap- en uitstaphaltes in Europa
– Herkenbare groene buskleur
– WiFi aanboord
– Toilet aan boord
– Koffie, thee en snack faciliteiten (tegen betaling) aan boord
– App waarmee je op de hoogte kunt blijven van eventuele vertragingen

– Minpunten:
– Soms moet je overstappen op een andere Fluxbus gedurende je reis. Overstaptijd kan soms erg lang zijn.
– WiFi werkt niet altijd en niet overal zijn stopcontacten

 

 

Wat is jouw ervaring met Flixbus? We horen het graag!

Ben je zelf al eens met Flixbus er op uit gweest? Laat dan een reactie achter! We vinden het leuk om te lezen.
Van plan om binnenkort (weer) goedkoop met FLixbus een dagje of weekendje weg te gaan? Bestel HIER direct je goedkope Flixbus tickets online.

Bekijk & bestel tickets! »


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie