Product added to wishlist
View Wishlist

Eindelijk! Ons bezoek aan themapark Puy du Fou – Review trip report (1/2)

Eindelijk! Ons bezoek aan themapark Puy du Fou – Review trip report (1/2)
5 (100%) 6 votes

In onze vorige 2 posts kon je al lezen over onze vakantie in de Vendee en het bezoek aan themapark Futuroscope. Vandaag wordt het nog leuker want vandaag gaan we naar het themapark waar ik het meest naar uit heb geleefd; “Puy du Fou” in Les Epesses!

Puy du Fou shows - Le Signe du Triomphe / Het Teken van de Zege
Puy du Fou shows – Le Signe du Triomphe / Het Teken van de Zege

 

Vroeg wakker en vroeg vertrekken naar Puy du Fou

Het is nog vroeg als we wakker worden en vertrekken vanaf de camping, maar het is vandaag zowaar heerlijk zonnig en warm! Dat kon dus alleen nog maar beter worden. Iets later dan gepland reden we met de auto vol met flesjes water en wat lekkernijen richting ons hoofddoel; themapark Puy du Fou.

Na 5 kwartier rijden kwamen we aan bij het parkeerterrein. We zagen vanaf de verte al een soort luchtballon in de lucht. Zo een die je vroeger wel eens vaker zag. Waar geen mensen in kunnen maar die de aandacht van mensen moet aantrekken. Hier was dan meestal iets bijzonders te doen zoals een opening van een winkel of een evenement. Toen we uitstapen bleek de ballon inderdaad bij Puy du Fou te horen. ‘Leuk idee van hen’ dachten we toen.

Puy du Fou shows - Le Bal des Oiseaux Fantômes / De Dans van de Spookvogels

 

Puy du Fou cijfers

Puy du Fou ontvangt jaarlijks inmiddels iets meer dan 2 miljoen bezoekers. Het park staat daarmee achter Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park op de nummer 3 best bezochte pretparken van Frankrijk. Alle artiesten van Puy du Fou worden in het park zelf opgeleid: de Académie Junior biedt 23 cursussen aan in schouwspelkunsten en showtechnieken. Ieder jaar volgen 300 toekomstige artiesten en technici de cursussen binnen het park..

 

Naar de entree van Puy du Fou

We pakten allen onze rugzak en liepen naar de ingang van het park. Uiteraard waren we goed voorbereid en hadden we de tickets al op voorhand online besteld. Althans online, ik moet uiteindelijk via de mail tickets bestellen het geld zelf overmaken naar het park. We wilden namelijk 2 daagse tickets en op de laatste avond ook de grootste live show ter wereld – Cinéscénie – meemaken. Deze magistrale show wordt door Puy du Fou gegeven, maar behoort niet tot het themapark zelf. Het is ook enkel en alleen in de zomermaanden te zien en alleen op vrijdag en zaterdagavond. De tickets gaan enorm hard en zijn vaak lang van te voren al uitverkocht. We moesten dus wel reserveren van te voren. In een latere post meer over deze avondshow!

Met de tickets dus uitgeprint op zak gingen we door de tassencontrole, langs de kassa’s door de toegangspoortjes heen. Eerst maar weer een audio guide halen. Hoewel deze in Futuroscope gratis te leen zijn op vertoon van je paspoort, moet je in Puy du Fou €9,00 betalen per stuk. Wanneer je met 2 personen gebruik wilt maken hiervan betaal je €12,00. Je krijgt dan uiteraard wel 2 headsets, maar dan nog is het erg duur. De vertaling was hier wel in het Nederlands beschikbaar en ook de kwaliteit van de nasynchronisatie was wel wat beter in dit park. Bij een 10 tal shows kun je de audio guide gebruiken. Erg handig.

Puy du Fou entree - Kassa en tickets

 

Een themapark vol historie – shows, shows en nog meer grote shows

Het park staat volledig in het thema van de historie. Een soort Archeon maar dan veel groter, beter en met enorm veel spectaculaire live shows. Vandaar dat we hier dolgraag heen wilde. Ik ken het park sinds 2012 via kennissen en ben toen eens gaan Googlen en ben gelijk verliefd geworden op dit park. Je vind hier zeker geen achtbanen of wilde attracties, maar alleen grote live shows. Er zijn enkele attracties, maar dat zijn meer walk through attracties waar de geschiedenis bijvoorbeeld wordt uitgelegd. Dit park laat zien dat geschiedenis absoluut niet saai hoeft te zijn!

Na wat lopen door het zeer groene en met hoge bomen gevulde themapark kwamen we aan bij de eerste show van vandaag; “Les Chevaliers de la Table”, De Ridders van de Ronde Tafel. Een show van 15 minuten over de zwaard in de steen. Vol speciale effecten in en rondom het water. Het was al lekker warm geworden en de zon scheen flink op onze hoofden en schouders. Genieten!

Puy du Fou shows - Les Chevaliers de la Table Ronde / De Ridders van de Ronde Tafel

 

 

Puy du fou park app – Ideaal om je dag te plannen

Puy du Fou heeft – net zoals veel andere pretparken – een eigen app. In de app staat een plattegrond met alle shows, attracties, bezienswaardigheden, kleine eetgelegenheden en de grotere restaurants. Per show staat er aangegeven hoe vaak en hoe laat de show op een betreffende dag wordt aangeboden. Zo kun je op voorhand al (globaal) je dagje uit plannen, voor wie dat wilt natuurlijk. Omdat je aan vaste showtijden gebonden bent ben je minder flexibel dan wanneer je in een pretpark naar de wachtrij van een willekeurige attractie loopt, kijkt wat de wachttijden zijn en besluit om wel of niet de attractie in te stappen.

Probeer 15 minuten voor aanvang van een show aanwezig te zijn wil je nog goede plaatsen hebben. Wanneer je dus een hoop shows op 1 dag Puy du Fou wilt doen zal je dus goed moeten plannen. Dat is ook de reden dat wij vooraf een groot deel van de shows gepland hadden. En dat heeft voor ons erg goed uitgepakt. Tuurlijk loop je vaak snel van punt A naar show B en weer door naar show C, maar soms heb je ook weer extra tijd om even te relaxen en het park rustig te bekijken.

Puy du Fou - Prachtige natuur - bomen, planten, bloemen en rivier

 

In snel tempo van parkshow naar parkshow, maar het was het waard!

De eerste 2 shows gingen in vrij snel tempo achter elkaar door, maar lagen gelukkig ook vrij dicht bij elkaar. Zo konden we in korte tijd dus een al hoop spectaculaire shows zien. Van “Les Chevaliers de la Table” naar “Les Vikings”. Daarna werd het tijd om even wat te eten en te drinken. Oei wat was het lekker warm vandaag. Zeg maar gerust heet!
Na een paar shows in de openlucht hadden we even ‘wat vrije tijd’. We besloten wat rond te lopen en straatjes en paadjes in te slaan waar we nog niet waren geweest. Zo kwamen we langs een soort kinderboerderij en een waterval. Het middeleeuws dorpje was ook een leuk tussendoortje. Hier toont men hoe staal wordt verbogen, kleine sieraden worden gemaakt en andere prulletjes tot stand komen op de ouderwetse manier. Er zijn dus ook diverse souvenirwinkeltjes met dergelijke producten te vinden.

Wat een leuke tip! Ik las net dit #PuyduFou #pretpark #TripReport. Nu wil ik ook hierheen! Review… Klik om te Tweeten

Puy du Fou shows - Les Vikings / de Vikingen

Puy du Fou - Dorp uit de Middeleeuwen

 

Richelieu’s Musketeer – Vechtende musketiers en dansende paarden

Na de show moesten we met duizenden andere het gebied weer verlaten en langzaam verspreiden de bezoekers zich weer over het gehele themapark. We gingen onderweg naar een show welke zich ditmaal afspeelde in een grote statige theaterzaal welke direct naast de ingang van het park ligt; “Richelieu’s Musketeer” Een show met musketier, gevechten en vol Spaanse dansen. De hoofdrol is weggelegd voor de musketiers en de paarden. Een beetje een Apassionata achtige show. De show was zo goed dat we deze de dag erna nogmaals hebben bekeken.

Puy du Fou shows - De Musketier van Richelieu / de drie Musketiers

 

Op naar de Arena voor een gigantisch circus zoals in het oude Rome

Het was inmiddels al rond 14:20 en om 15:00 begon de grootste spektakelshow in de Arena; ‘Le Signe du Triomphe’. Deze show zou vandaag slechts 1x zien dus het hele park stroomde richting de weg die naar de Arena leidt. Het was precies 14:30 toen we bij hier aankwamen en er stonden al honderden mensen voor ons. Het was echt enorm druk! En ik dacht dat wij al vroeg waren… Aan het begin van onderstaande Le Signe du Triomphe show video is goed te zien hoe druk het wel niet was:

Puy du Fou shows - Le Signe du Triomphe / Het Teken van de Zege

Gelukkig is de arena letterlijk een arena en gigantisch groot. De mensenmassa paste dus gewoon netjes en we hadden super goede plaatsen. Eerst nog in de volle zon, maar tijdens de show wordt het zitgedeelte van de arena overdekt door een rood doek. Ook dit kun je beter in de video bekijken zodat het duidelijk wordt.

Puy du Fou shows - Le Signe du Triomphe / Het Teken van de Zege

Puy du Fou shows - Le Signe du Triomphe / Het Teken van de Zege

 

Benieuwd naar onze volgende show, ons diner en de spectaculaire avondshow? Lees dan snel onze vervolgblog, de 2e dag in Puy du Fou.


Je Wishlist:
No Product Found

Geef een reactie