Product added to wishlist
View Wishlist

Dagtrip naar pretpark Gardaland aan het Gardameer – onze review

Dagtrip naar pretpark Gardaland aan het Gardameer – onze review
5 (100%) 3 votes

Het is weer een mooie zonnige dag. Vandaag bezoeken we het populairste pretpark van Italië; Gardaland aan het Gardameer. Gelegen op minder dan 15 minuten rijden vanaf de camping.

Pretpark Gardaland Gardameer - Blue Tornado achtbaan

 

Pretpark Gardaland – Het themapark van de krokodil

Het is een prachtige en warme dag aan het Gardameer. We verblijven deze week op camping Bella Italia. Na een goed ontbijt en een goede kop koffie vertrekken we met de auto naar Gardaland. We blijven vandaag tot middernacht als het park sluit. Een volle dag dus! En dat kunnen we goed gebruiken wat Gardaland heeft zeer veel attracties, achtbanen en shows.

 

Aankomst op het parkeerterrein van Gardaland – Geen kassa voor ons

Rond 11:00 komen we aan op het parkeerterrein van pretpark Gardaland. Het verbaast ons hoe rustig het hier eigenlijk is. Ook staan er nog geen hordes auto’s. Zouden veel mensen dan toch pas in de loop van de middag komen als de zon over zijn heetste punt heen is? Het lijkt er wel op.

We pakken onze spullen en lopen naar de entree van Gardaland. We hoeven geen entree tickets meer te kopen want die hebben we natuurlijk vooraf al besteld met korting. Gewoon via iDeal betaald via een Nederlandse website. Ideaal toch!

 

Route uitstippelen door Gardaland – Goed voorbereid op weg gaan

Voorbereiding zie ik als voorpret. Een goede voorbereiding kost veel tijd, verklapt misschien al te veel wat een pretpark te bieden heeft, maar zorgt er vaak wel voor dat je zoveel mogelijk uit je dag haalt. Wat zijn de grootste attracties, welke attracties zijn bijzonder en moet je gedaan hebben en hoe laat zijn de shows. Wanneer je dat van te voren al duidelijk hebt scheelt dat een hoop plan tijd in het park zelf. In die tijd kun je al snel 2 of 3 extra attracties doen. Ooh en je bent ook niet te laat voor die ene show die je graag wilt zien…

Pretpark Gardaland Gardameer - Raptor achtbaan

 

Wat is er allemaal te beleven in Gardaland

Ik zal dit keer niet onze hele dag van attractie naar attractie beschrijven. Het is misschien leuker om een paar opvallende en spectaculaire momenten van onze dag door te nemen. Te beginnen met de achtbanen.

De ‘Magic Mountain’ is een achtbaan die vrijwel gelijk is aan de Python in de Efteling maar dan met een oud type achtbaantreintje. Nostalgie dus voor fans van de Python.

De Raptop is een waanzinnige B&M Wing Coaster. Geopend op 1 april 2011. Een baanlengte van 770m, een hoogtepunt van 33 meter en een maximum snelheid van 90 km/uur. Zeker een topachtbaan! Vandaar dat we deze zelfs 2x hebben bereden.

De ‘Mammut’ achtbaan is een achtbaan welke enigszins vergelijkbaar is met ‘Big Thunder Mountain’ van Disneyland Paris maar dan met ijs thema. Leuk voor het hele gezin.

 

Gardaland attracties voor het hele gezin

Vanuit de ‘Flying Island’ toren heb je een geweldig uitzicht over het Gardaland pretpark maar ook over het nabij gelegen Canevaworld pretpark en waterpark. Echt gaaf is het zicht over het Gardameer.

Er is een koffiekopjes attractie, een Top Spin die we in veel pretparken zien, een 4-D attractie, ‘Ramses’ een laser game attractie zoals Buzz Lightyear Laser Blast (Disneyland Paris) en ‘Il Corsari’. Een piratenattractie zoals ‘Pirates of the Carribbean’ (Disneyland Paris). Ook zijn er een paar waterattracties en transport attracties zoals een monorail en een treintje.

Pretpark Gardaland Gardameer

 

Gardaland attracties voor kinderen en diverse leuke live shows

Voor kleine kinderen is er onder andere een draaimolen genaamd ‘Giostra Cavalli’, de peuterachtbaan ‘Ortobruco Tour’ en de ‘Volaplano’ rondrit attractie.

Er zijn ook een aantal shows in het park. In de periode dat wij er waren was er een show met zandkunst. Op een scherm was te zien hoe iemand live met zand diverse ‘tekeningen’ creëert. Erg leuk! Iets dat zeker bij de Efteling had gepast met hun Klaas Vaak in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Een gemiste kans voor de Efteling vinden wij.

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #Gardaland #pretpark #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Uhm… wat is dat voor rare attractie?! – Sequoia Adventure achtbaan

In de middag kwamen we langs een heel bijzonder achtbaan. Een ‘screaming squirrel’ type achtbaan genaamd ‘Sequoia Adventure’. Geen hoge snelheid of hoge afdalingen. Nee, deze achtbaan gaat heel rustig. Het bijzondere is dat men naar boven wordt getakeld, langzaam en vrij horizontaal over de baan heen rijd en dan… lijkt het ineens over er geen baan meer is. Maar dan kantelt de baan 180 graden en hang je ondersteboven in je karretje. Je legt een gedeelte van de baan ondersteboven af waarna de baan weer 180 graden kantelt en je weer horizontaal rijd. Dit gebeurd 3x gedurende de rit. Erg bijzonder! Helaas (voor jullie) is deze achtbaan sinds 2017 gesloten een gaat deze niet meer open.

Pretpark Gardaland Gardameer - Screaming Squirrel achtbaan

 

Video van de 3-D mapping Gardaland avondshow; Il Sogno di Gardaland

De dag sluiten we af in het donker met een openluchtshow. Een 3-D mapping show van 15 minuten op het gebouw van de ‘Ramsus’ attractie.

 

Onze Gardaland pretpark video

Bekijk snel onze 22 minuten durende Gardaland pretpark video:

 

Onze Gardaland pretpark review

Conclusie van één volle dag Gardaland aan het Gardameer. Een leuk en redelijk groot park welke leuk is voor het hele gezin. Je kunt je hier een volle dag vermaken. Het park en de attracties zijn goed gethematiseerd. De Gardaland mascotte ‘Prezzemolo’ zul je vast en zeker tegen het live lopen in het pretpark. De variatie van type attracties is goed geregeld.

Beoordeling park – Gardaland:

Totaal score:4 Stars (4 / 5)
Thematisering:4.0 Stars (4.0 / 5)
Aantal & kwaliteit attracties:3.5 Stars (3.5 / 5)
Aantal & kwaliteit achtbanen:3.5 Stars (3.5 / 5)
Aantal & kwaliteit shows:2.5 Stars (2.5 / 5)
Personeel:3 Stars (3 / 5)
Eten & Drinken:3 Stars (3 / 5)
Prijs kwaliteit verhouding:4 Stars (4 / 5)

Beoordeling park – Aantrekkelijkheid per doelgroep:

Geschikt voor 0-4 jaar:4.0 Stars (4.0 / 5)
Geschikt voor 5-12 jaar:4 Stars (4 / 5)
Geschikt voor 13-18 jaar:5.0 Stars (5.0 / 5)
Geschikt voor 19-55 jaar:3.0 Stars (3.0 / 5)
Geschikt voor 55+:2.5 Stars (2.5 / 5)

+ Pluspunten:
– Gardaland is het populairste en grootste pretpark van Italië! Leuk voor iedereen.
– Zeer goede en mooie thematisering van de attracties en het park zelf.

– Minpunten:
– Tijdens het hoogseizoen is het hier meestal enorm druk. Wachttijden kunnen dan erg lang zijn. Vermijd het weekend, dat scheelt meestal al een hoop!

Gardaland tips!
Bezoek het park het liefst buiten juli en augustus. Dan is het veel rustiger omdat er dan nog weinig toeristen zijn. Bezoek het park in ieder geval op doordeweekse dagen. Dat scheelt vaak een hoop met de drukte in grote pretparken zoals Gardaland. Je kunt je hier een volle dag vermaken. Ga je in het hoogseizoen dan kun je ervoor kiezen om pas smiddags te gaan. Het park is dan vaak tot ’s avonds laat open. Check uiteraard wel even de Gardaland openingstijden van te voren.

Pretpark Gardaland Gardameer - Wildwaterbaan

 

Wat is jouw mening over pretpark Gardaland?

Ben je zelf al eens in pretpark Gardaland (Gardameer, Italië) geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar dit pretpark te gaan? Laat dan een reactie achter! Dat vinden we leuk.
Van plan om binnenkort (weer) een dagje naar pretpark Gardaland te gaan? Zoek niet verder en bestel HIER direct je Gardaland tickets met korting. De korting kan hier op lopen tot 28% op de kassaprijs te plaatse!


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie