Product added to wishlist
View Wishlist

Heide-Park, pretpark tripje Duitsland – Ons dagje uit review

Heide-Park, pretpark tripje Duitsland – Ons dagje uit review
5 (100%) 6 votes

Vandaag zijn we een heerlijke dag uit naar pretpark Heide-Park in Soltau (Duitsland). Gelegen op 15 minuten rijden vanaf onze camping Südsee-Camp (430km vanaf Utrecht). Benieuwd waarom wij dit park bezoeken? Lees snel verder!

Heide-Park ticket pretpark duitsland

 

We zijn er al! – De ingang van pretpark Heide-Park, Soltau

Het is 9:15 wanneer we stilletjes wegrijden van camping Südsee-Camp. Binnen een kwartier stonden we al op het parkeerterrein van Heide-Park. Het miezerde en het parkeerterrein was nog enorm leeg. We konden in een paar tellen alle auto’s tellen. We hoefden vandaag niet bang te zijn voor drukte.

De hadden van te voren de tickets geregeld. Via een Duitse aanbieding was het 2e kaartje gratis. Dat bespaarde ons al 46 euro! Een enorme korting dus waar we tijdens ons uitje de dagelijkse boodschappen van konden betalen. We waren om 9:30 al in het park maar de attracties openen pas om 10:00. Een mooie gelegenheid om vast naar wat souvenirs te zoeken in de souvenirwinkel. Ik twijfel tussen een aantal mooie mokken en een knuffel voor de vriendin. Maar even wachten tot het einde van de dag als we weer naar huis zijn om te beslissen wat het gaat worden.

Heide-Park ticket pretpark duitsland report

Heide-Park ticket pretpark duitsland report

 

Heide Park opent – Tijd voor achtbanen!

Het is 10:00 uur en de toegang tot het park zelf gaat open. Het miezert weer eens… snel naar de eerste attractie en dat wordt een achtbaan! En wat voor één. Nog voordat Baron1898 opent in de Efteling kunnen wij de grote broer van deze nieuwe achtbaan berijden in pretpark Heide-Park. Krake, net zoals Baron1898 een B&M Dive Coaster, is nog net een paar meter hoger. Wat ze hier slimmer hebben gedaan dan in de Efteling is de bagage afgifte. In de wachtrij zelf kom je langs een gebouw waar men rugtassen kan afgeven. Hier ontvang je een ticket met een uniek nummer. Daarna loop je verder de wachtrij door. Je wordt geplaatst in de rij voor de 1e, 2e, of 3e rij. Na het uitstappen kom je aan de andere kant van de bagagedepot uit en lever je de ticket weer in waarnaar je direct je bagage terugkrijgt. Bij de Baron was men de bagage volledig vergeten. Dit is uiteindelijk op ongeveer dezelfde wijze opgelost als bij Kraken met het enige verschil dat er slechts een bagage kast staat in de openlucht i.p.v. binnen in het gebouw.

Heide-Park Schweizer Bobbahn

Heide-Park Krake dive coaster - achtbaan

 

Wow, Krake is geweldig

Wat een gave baan! Gaaf detail is 1e afdaling. Je hangt bovenaan de baan en wacht op de val. Hier kijk je recht in de mond van monster Krake. Je duikt naar beneden en gaat onder de grond door. Je rijd net door het water waardoor er een splash effect ontstaat (zoals bij De Vliegende Hollander (Efteling) maar je wordt niet afgeremd maar schiet direct door in een diving loop. Na een paar bochten en heuvels kom je terug in het station. Deze baan is wel langer dan Baron1898.

HeidePark Krake dive coaster - achtbaan

 

Flug der Dämonen – Een Flying Coaster!

De volgende attractie was weer een achtbaan. Een Flying Coaster genaamd “Flug der Dämonen”. In Gardaland reed ik voor het allereerst een B&M Flying Coaster. Een geweldige ervaring was dat. Zowel overdag als ’s avonds in het donker. Ik verwachte daarom een hoop van Flug der Dämonen maar helaas, hij viel wat tegen. Zowel de snelheid op bepaalde baanonderdelen als de baanlayout. Misschien was ik nog te veel aan het denken aan de versie in Gardaland en was het effect nu daarom een stuk minder. Al met al wel een gave toevoeging voor dit park. Dat is zeker.

HeidePark Flug der Dämonen achtbaan

 

Big Loop – even voelde we ons dicht bij huis

De Big Loop is een broertje van de Python achtbaan in de Efteling en heeft zelfs nog de oude treintjes. We waren dus even terug in de tijd. Een leuke ervaring.

HeidePark Big Loop achtbaan - Python lookalike

 

Colossus – Een van de hoogste houtenachtbanen ter wereld!

Wow… de trekker van Heide-Park is toch wel de houten achtbaan Colossus. Met 60 meter hoogte een van de hoogste houten achtbanen in de wereld. 1.134 km lang en een topsnelheid van 110 km per uur.. Een echt monster! Waanzinnig om gedaan te hebben. Een gigantisch houten frame die hoog boven alles uit steekt. Ik vind grote houten achtbanen er altijd super indrukwekkend uitzien.

Heide-park Colossos houten achtbaan

Heide park Colossos houten achtbaan

Een rondje door Heide-Park – even wat andere type attracties bezoeken

Na 2 achtbanen leek het ons goed even op adem te komen en rustig door het park te wandelen. De natuur en aanleg van dit park is best goed in orde. Er is een Wild West themaland, een Oostenrijks dorp inclusief een mooi gethematiseerde wild waterbaan, een piratenland met o.a. Kraken en een splash battel waterattractie, een maya-land, een Wild Wild West dorp, Transssilvanien met gigantische vrijeval toren genaamd ‘Scream’, een inverted achtbaan en een bobslee achtbaan. Verder lopen de attracties en thema’s een beetje door elkaar heen. Met de monorail of het treintje kun je een rondje door het park maken en rustig alles op je laten inwerken. Met de uitkijktoren zie je het hele park en de omgeving van bovenaf. Het park heeft voor ieder wat wils.

Wij sluiten de dag af in een treintje dat het hele park rondrijd. Het was een erg fijne pretpark dag!

HeidePark western thema attracties

Heide-Park Schweizer Bobbahn

Heide-park Wildwasserbahn

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #Speelland Beekse Bergen #pretpark #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Onze Heide-Park video

Bekijk snel onze 26 minuten durende Heide-Park pretpark video:

 

Onze Heide-Park pretpark review

Heide-Park in Soltau mag worden vergeleken op het niveau van andere grote Duitse pretparken als Phantasialand en Movie Park Germany. Het is, mede door het grote meer, een zeer ruim park maar zeker niet te groot. Je kunt je hier een goede dag vermaken met het hele gezin.

Beoordeling park – Heide-Park:

Totaal score:4 Stars (4 / 5)
Thematisering:4.0 Stars (4.0 / 5)
Aantal & kwaliteit attracties:3.5 Stars (3.5 / 5)
Aantal & kwaliteit achtbanen:3.5 Stars (3.5 / 5)
Aantal & kwaliteit shows:2.5 Stars (2.5 / 5)
Personeel:3 Stars (3 / 5)
Eten & Drinken:3 Stars (3 / 5)
Prijs kwaliteit verhouding:4 Stars (4 / 5)

Beoordeling park – Aantrekkelijkheid per doelgroep:

Geschikt voor 0-4 jaar:2.0 Stars (2.0 / 5)
Geschikt voor 5-12 jaar:4 Stars (4 / 5)
Geschikt voor 13-18 jaar:5.0 Stars (5.0 / 5)
Geschikt voor 19-55 jaar:3.0 Stars (3.0 / 5)
Geschikt voor 55+:2.5 Stars (2.5 / 5)

+ Pluspunten:
– Op slechts 430 km vanaf Utrecht, ideaal voor een lang weekend weg of de meivakantie
– Camping Südsee Camp op 15km afstand
– Diverse achtbanen en type attracties
– Een net park met leuke thema’s

– Minpunten:
– Geen dark rides en alleen maar attracties in de open lucht. Kan bij slecht weer dus voor minder vertier zorgen.
– Geen pretpark waar je op één dag even heen rijd en weer terug naar Nederland.

Heidepark tips!
Ga een lang weekend weg. Zeg van te voren alleen tegen je kinderen dat jullie een weekendje weg gaan en verras ze pas tijdens de vakantie met een bezoek aan HeidePark of Serengeti Park. Een dubbele verrassing!

Heidepark Wildwasserbahn

 

Wat is jouw mening over pretpark Heide-Park?

Ben je zelf al eens in pretpark Heide-Park (Soltau, Duitsland) geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar dit pretpark te gaan? Laat dan een reactie achter! Dat vinden we leuk.
Van plan om binnenkort (weer) een dagje naar pretpark Heidepark? te gaan? Af en toe is er een Heide-Park ticket korting te vinden op onze Pretpark-Korting Facebookpagina


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie