Product added to wishlist
View Wishlist

Dagje dierentuin in Duitsland, Serengeti Park – verrassend divers!

Dagje dierentuin in Duitsland, Serengeti Park – verrassend divers!
5 (100%) 2 votes

Het tweede uitje tijdens onze mini break naar Duitsland is de safaripark Serengeti Park. Een dierentuin, safaripark en attractiepark in een. Erg divers dus! Lees snel ons trip report vol foto’s en video.

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 16

 

Met de auto naar en door safaripark Serengeti Park

Het is rond 9 uur als we vertrekken vanaf camping Südsee Camp richting Serengeti Park. Het is maar een half uur rijden dus dat valt reuze mee. We kennen allemaal wel Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Een groot safaripark waar het echt lijkt of je op safari bent. Rond het Gardameer bezochten we ook al eens per toeval de dierentuin Parco Natura Vive (Pastrengo) waar je ook een gedeelte van de route het park met de auto kunt afleggen. Daar is de safari-route echter zeer klein. In tegenstelling tot Serengeti Park want man wat is dit een groot safaripark!

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 17

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 3

 

Eerst maar de safaripark route volgen met de auto

Aangekomen bij het safaripark rij je, zonder uit te hoeven stappen, via de kassa’s zo de dierentuin in. Dat is makkelijk! Je hebt zo eigenlijk het idee dat je zonder tussenstap zo de wilde natuur in rijd. Nog leuker dus dan in de Beekse Bergen. Na een aantal dieren gezien te hebben wachtte ons een grote verassing, iets wat we in bijvoorbeeld Safaripark Beekse Bergen in Nederland al heel lang niet meer kunnen meemaken…
We reden weer een hek door en over een traliewerk op de grond. Zo een waar dieren niet overheen kunnen lopen en dus niet van het ene verblijf naar het andere verblijf kunnen lopen. Daar zagen een aantal terreinwagens van het park met personeel stil staan maar ook reed er een continu langs alle auto’s van het publiek die door het park de route aan het afleggen waren. Dringend werd iedereen verzocht toch echt hun ramen volledig dicht te doen. Zouden we echt zoiets spannend gaan ervaren?
En ineens zagen we het… een grote groep leeuwen lag bij elkaar. Op nog geen 2 meter afstand reden we langs de leeuwen die lekker aan het relaxen waren. Een aantal liepen zelfs voorbij. Wow dat was wel heel gaaf! Dat is pas een safari!

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 19

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 5

 

Veel verschillende soorten dieren

Gaandeweg de route kwamen we nog heel veel andere dieren tegen. Witte tijgers, beren, giraffen en nog veel meer. Halverwege de route kun je even je auto parkeren. Daar is een restaurantje, toiletten en staan er nog wat dieren zoals olifanten die je ook van heel dichtbij kon zien. De route is vrij lang en misschien zelfs langer dan die van de Beekse Bergen. We vinden het leuk!

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 6

 

Wat een bijzonder park is dit! Er zijn zelfs attracties

We rijden verder en leggen nog een flinke route af. Aan het einde van onze auto safari komen we aan bij het attractiepark gedeelte. Want er zijn hier zelfs attracties! Op een ruim gedeelte staan diverse kinderattracties. Tevens is er een jungle safari. Je stapt met een groep mensen een grote verhoogde safariwagen in en de chauffeur rijd dan door een klein gedeelte van de dierentuin, daar waar je als automobilist zelf niet komt. Maar let op, want ook hier heeft men wat verassingen in petto. Het is niet alleen een rondrit waar men dieren ziet maar het is een echte attractie waar je het niet droog zult houden… Dat wisten we van te voren niet en hebben deze rit hebben ook overgeslagen maar daar kwamen we achteraf achter via video’s.

 

Met een airboat over het water vliegen

Ook kun je een heuse airboat tour doen. Net zoals in bijvoorbeeld de Everglades stap je in een airboat en vlieg je over het water heen. Een gave ervaring! Hier kwamen we er alleen wel achter hoe dol men is op waterverrassingen… overal had men wel iets verstopt waar je nat van zou kunnen worden. Waterexplosies, waterspuiten en fonteintjes, ze houden er van! Dus ook hier wordt men gegarandeerd nat. We hadden geluk dat het geen hete zomerdag was anders waren we nog veel natter geweest begrepen we van onze Duitse tour guide. Dit kun je ook zien in onze video (bij 22:00 minuten). Grappig is het gebruik van de grote King Kong beeld welke ook wordt gebruikt als attractie in Bobbejaanland in België. Daar hangt dan een treinwagon tussen de 2 handen in.

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 13

 

Er is zelfs een mini Apenheul in Serengeti Park

Vanaf het attractiepark gedeelte kun je ook een afslag nemen en de dierentuin inlopen. Zo kun je nog meer dieren van dichtbij zien. Er is zelfs een mini Apenheul! Overal zag je apen in alle soorten en maten. Zelfs het beroemde kapucijnaapje genaamd Mally die ooit van Justin Biber was kun je hier vinden! (zie video bij 23:55 minuten)

Een video zegt meer dan tienduizend woorden. Bekijk onze park video dus snel!

Serengeti Park dierentuin aapje justen biber
Serengeti Park dierentuin aapje justen biber

 

Ook was er een leuke High Dive watershow dat helaas wel een beetje in het water liep (letterlijk) voor zowel de artiesten als voor het publiek.

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report 7

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #Serengeti Park #dierentuin #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Onze Serengeti Park video

Bekijk snel onze 37 minuten durende Serengeti Park dierentuin video:

 

Onze Serengeti Park dierentuin review

Serengeti Park is een waanzinnig safaripark, dierentuin en attractiepark in één. Iedereen kan zich hier dus vermaken! Op 5 uur rijden vanaf Utrecht is dit een safaripark die je als dierentuin liefhebber toch wel een keer in je leven gezien moet hebben. Een volle dag vermaak is gegarandeerd.

Beoordeling park – Serengeti Park dierentuin:

Totaal score:4 Stars (4 / 5)
Thematisering:4.0 Stars (4.0 / 5)
Aantal & kwaliteit attracties:2.5 Stars (2.5 / 5)
Aantal & kwaliteit achtbanen:0 Stars (0 / 5)
Aantal & kwaliteit shows:0 Stars (0 / 5)
Aantal en diversiteit type dieren:5.0 Stars (5.0 / 5)
Personeel:3.5 Stars (3.5 / 5)
Eten & Drinken:3 Stars (3 / 5)
Prijs kwaliteit verhouding:4 Stars (4 / 5)

Beoordeling park – Aantrekkelijkheid per doelgroep:

Geschikt voor 0-4 jaar:3.5 Stars (3.5 / 5)
Geschikt voor 5-12 jaar:5 Stars (5 / 5)
Geschikt voor 13-18 jaar:3.0 Stars (3.0 / 5)
Geschikt voor 19-55 jaar:4.0 Stars (4.0 / 5)
Geschikt voor 55+:4.5 Stars (4.5 / 5)

+ Pluspunten:
– Misschien wel het grootste safaripark van Europa.
– Zonder te hoeven uitstappen rij je zo vanaf de openbare weg via de kassa het safaripark in
– Naast safaripark, ook gewoon een dierentuin en er zijn zelfs diverse attracties!
– Op slechts 430 km vanaf Utrecht, ideaal voor een lang weekend weg of de meivakantie
– Camping Südsee Camp op 15km afstand

– Minpunten:
– De grootte van het park kan voor oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn als lastig worden ervaren. Wel bied de auto safaritocht een enorm voordeel met zich mee om dit te compenseren.
– Geen pretpark waar je op één dag even heen rijd en weer terug naar Nederland.

Serengeti Park tips!
Ga een lang weekend weg. Zeg van te voren alleen tegen je kinderen dat jullie een weekendje weg gaan en verras ze pas tijdens de vakantie met een bezoek aan HeidePark of Serengeti Park. Een dubbele verrassing!

Serengeti Park dierentuin attracties duitsland report

 

Wat is jouw mening over pretpark Serengeti Park?

Ben je zelf al eens in safaripark Serengeti Park (Hodenhagen, Duitsland) geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar dit safaripark met attracties te gaan? Laat dan een reactie achter! Dat vinden we leuk.
Van plan om binnenkort (weer) een dagje naar dierentuin Serengeti Park? te gaan? Af en toe is er een Serengeti Park ticket korting te vinden op onze Pretpark-Korting Facebookpagina


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie