Product added to wishlist
View Wishlist

Vervolg: 2 dagen in themapark Puy du Fou, Frankrijk – Shows & review (2/2)

Vervolg: 2 dagen in themapark Puy du Fou, Frankrijk – Shows & review (2/2)
5 (100%) 2 votes

In onze laatste blog las je al het eerste deel van ons 2-daag bezoek aan themapark Puy du Fou in Les Epesses! In deze blog pakken we de draad weer op. Het is eind van de middag en etenstijd. Wat zullen we allemaal mee gaan maken? Nou genoeg! Lees snel verder en lees onze Puy du Fou review.

Puy du Fou shows - Le Secret de la Lance / Het geheim van de Lans

 

Bourgondische levensstijl – tijd voor het diner in Puy du Fou

Aan het einde van de middag konden we nog naar één van de drie voorstellingen die de show “Le Secret de la Lance” vandaag heeft. Een leuke riddershow met weer wat over-de-top effecten. Enorm gaaf maar soms vraag je jezelf wel af, ‘waarom?!’. Daarna werd het tijd om iets lekkers te gaan eten.

video play button Pretpark-Korting.com Bekijk hier onze Le Secret de la Lance video.

Waar in veel pretparken en themaparken de jeugd en jonge gezinnen overheersen viel het op dat hier juist ook heel veel ouderen rondliepen. Naast bussen vol met scholieren van basisscholen en middelbare scholen waren hier ook busladingen vol 55+ te vinden. En als je wat ouder bent doe je het ook wat rustiger aan. Ze genieten van de shows maar gaan ook uitgebreid lunchen en dineren. Ze maken er dus een relaxt dagje uit van en een gezellig samenzijn met anderen. Fransen staat natuurlijk bekend om hun Bourgondische levensstijl en dat kwam ook in dit park goed naar voren. Het paste ook goed bij de sfeer die dit themapark uitstraalt.

Puy du Fou - Restaurant naast De Musketier van Richelieu

 

Voor ons niet echt een diner vanavond

Tijdens etenstijd zijn er nauwelijks shows. Je wordt dus vrijwel verplicht om ergens tussen 18:00 en 20:00 te gaan eten want je moet toch wat doen. De snackbar-achtige locaties hadden het redelijk druk maar vooral de grote (duurdere) thema restaurants leken het erg goed. Het was namelijk erg rustig geworden in de straten van het park. In de restaurants waar we zelf keken voor een lekkere maaltijd was het goed druk. Alleen – daar gaan we weer – het eten wat beschikbaar was is op zijn zachtst gezegd bijzonder. Een bord met aardappeltjes, een keuze tussen wat soorten groenten en een stuk kip warm van het spit of een grote worst. Niet echt pretpark voedsel. We zijn echt wel wat gewend maar we kregen hier niet echt trek van. Een ander restaurant begon met menuprijzen vanaf 40 p.p. Dat vonden we eigenlijk iets te veel van het goede. Het werd dus toch maar weer een broodje van een snackkraam.

Na het eten konden waren er nog enkele shows die ’s avonds ook nog voorstellingen gaven. We besloten naar een poppenkast show te gaan. De 2 grote shows die we nog niet gezien hadden konden we vandaag niet meer doen dus besloten we morgen te gaan doen. Want we gingen 2 dagen naar Puy du Fou. De tweede avond zouden we afsluiten met de grote avondshow “Cinéscénie“.

Puy du Fou - Dorp uit de Middeleeuwen

Zitten er nu al mensen te wachten op de avondshow?

Onderweg naar de poppenkast show zagen we dat er al diverse (veelal oudere) mensen klaar zaten bij de waterkant voor de grote avondshow van vandaag. Deze show zou echter pas over 2 uur beginnen… Ja serieus… ze moesten dus nog zeker 2 uur zitten op harde bankjes! Maar zij hadden dan wel de allerbeste plaatsen. De plaatsen die wat verder staan uit niet meer dan een ronde balk waartegen je kunt aanleunen. Niet echt comfortabel dus. En hoe verder naar achteren je stond des te slechter het beeld werd. Dit gedeelte staat namelijk vol met bomen dus er is altijd wel een bouw die voor je uitzicht staat. Omdat we alles filmen was dit verre van wenselijk voor een goed beeld.

Puy du Fou shows - Les Orgues de Feu / De Vuurvogels

 

De eerste spectaculaire avondshow – Orgues de feu

Nadat we de poppenkast show hadden gezien en terugliepen besloten we dus op het pad te gaan staan die achter de voorste rijen bankjes loopt. Een prima locatie op zo’n 5 meter vanaf de waterkant! Alleen moesten we nog wel een uur staand wachten… Het koelde vrij snel af. Met de grote hoeveelheden aan schaduw werd het tegen schemering zelfs frisjes. Helemaal als je langs de waterkant op een grote fonteinenshow aan het wachten bent. Gelukkig heb ik de hele dag niet voor niks met een vest lopen slepen. Hij kwam nu erg goed van pas. Wachtend op de start van Orgues de feu.

Puy du Fou shows - Les Orgues de Feu / De Vuurvogels

 

De grote eindshow begint

De show begon! Een show vol klassieke muziek, gekleurde fonteinen, een piano met pianist die ineens vanuit het meer omhoog komt. Waanzinnig mooi! Wat een bijzondere effecten ook weer in deze show. Aan het einde klapte de deuren van een groot object die in het water staat open en verscheen een enorm orgel. Tijdens het spelen op dit orgel komt er vuur uit de orgelpijpen. Vandaar ‘de vuurorgel’ dus. Wat een mooie afsluiter van deze dag.

video play button Pretpark-Korting.com Bekijk hier onze Orgues de Feu video.

Puy du Fou shows - Les Orgues de Feu / De Vuurvogels

Na afloop liepen we men duizenden andere over – eigenlijk te smalle en te donkere – wegen richting de uitgang van het park. Na 15 minuten lopen waren we bij de auto en waren we in enkele ogenblikken op de snelweg. Dat is prima geregeld hier!

 

De tweede dag Puy du Fou – nog enkele shows

Op de tweede dag bezochten we nog shows “Le Bal des Oiseaux Fantômes” en “Le Dernier Panache” . De eerst genoemde live show is de grootste vogelshow die we ooit hebben gezien. Ik kende er wel één van de Beekse Bergen (kleine show) en uit PortAventura maar dit was enorm! Bekijk zeker de video want dit is niet in woorden uit te leggen.

video play button Pretpark-Korting.com Bekijk hier onze Le Bal des Oiseaux Fantômes video.

De muziek was wel erg hard en we maakte ons mede hierom ook wel zorgen over de vogels. Het zijn er namelijk zo ongelooflijk veel in een kleine omgeving. Hoe kan dit goed gaan? Hoe luisteren deze zo goed? In Nederland zou dit zeker niet meer zijn toegestaan en hoewel het ook wel zielig is moet ik zeggen dat het wel heel erg gaaf was.

Puy du Fou shows - Le Bal des Oiseaux Fantômes / De Dans van de Spookvogels

De tweede show – “Le Dernier Panache” – is splinter nieuw in 2016. Een zaal die vergelijkbaar is als de musical ‘Soldaat van Oranje’. Hier hebben we niet mogen en kunnen filmen. De zaal draait in 360 graden rond van decor naar decor. Middels full-HD videoproject en diverse toneelopstellingen wordt het verhaal van François Athanase de Charette de la Contrie tijdens de Burgeroorlog van Vendee in 1793. Een technisch hoogstandje in een 7500m2  theater waarin 2400 personen passen. De bouw koste 18 miljoen euro.

Wat een cool #themapark is dit! Ik las net dit #Puy du Fou #TripReport. Nu wil ik hier ook naar toe!… Klik om te Tweeten

Puy du Fou shows - Le Dernier Panache

 

De jacht naar leuke Puy du Fou park souvenirs

In de hoofdstraat bij de ingang van het park zitten een aantal zeer leuke souvenirwinkeltjes. We zagen – in tegenstelling tot Futuroscope – best leuke souvenirs die we wilden hebben! Na wat leuke souvenirs gehaald te hebben en nog een show voor een tweede keer gedaan het hebben besloten we even terug te gaan naar de auto. Het was alweer avond en tijd voor de lange broek en een jas. Deze avond zitten we namelijk 3 uur lang stil op een tribune stil in de open lucht voor de gigantische avondshow; Cinéscénie!

 

Onze Puy du Fou park video

Bekijk snel onze 21 minuten durende Puy du Fou pretpark video:

 

Onze conclusie van 2 dagen themapark Puy du Fou

De shows zijn allemaal totaal anders maar hebben 2 dingen gemeen. 1; er wordt gevochten. 2; de special effects zijn waanzinnig goed. De bomen in het Puy du Fou park bieden voldoende schaduw en dat was soms ook wel even nodig. De meeste shows zijn in de open lucht wat bij slecht weer dus wel een groot nadeel en een gemiste kans is van dit park. Waarom geen overdekte tribunes of tribunes die overdekt kunnen worden bij slecht weer? Bij zeer zonnig weer zoals nu brand je op het heetst van de dag bijna weg. We kwamen goed bruin – zeg maar licht rood – terug op camping Le Littoral.

Puy du Fou - Fonteinenshow Les Grandes Eaux

 

Onze Puy du Fou review

Onze Puy du Fou review. Zoals we verwachten hadden een zeer geweldig themapark met sublieme shows. Wel is het jammer dat het aantal attracties hier erg laag is. De kwaliteit van deze attracties is wel vrij hoog omdat dit ook goed gethematiseerd is. Omdat het park voornamelijk in het teken staat van grote park shows hebben we dit zwaarder mee laten tellen in de Totaal Score voor dit park.

Beoordeling park – Puy du Fou:

Totaal score:4.5 Stars (4.5 / 5)
Thematisering:4.5 Stars (4.5 / 5)
Aantal & kwaliteit attracties:3.0 Stars (3.0 / 5)
Aantal & kwaliteit achtbanen:0.0 Stars (0.0 / 5)
Aantal & kwaliteit shows:5 Stars (5 / 5)
Personeel:4 Stars (4 / 5)
Eten & Drinken:2.5 Stars (2.5 / 5)
Prijs kwaliteit verhouding:5 Stars (5 / 5)

Beoordeling park – Aantrekkelijkheid per doelgroep:

Geschikt voor 0-4 jaar:2.0 Stars (2.0 / 5)
Geschikt voor 5-12 jaar:4 Stars (4 / 5)
Geschikt voor 13-18 jaar:3.5 Stars (3.5 / 5)
Geschikt voor 19-55 jaar:5.0 Stars (5.0 / 5)
Geschikt voor 55+:5 Stars (5 / 5)

+ Pluspunten:
– Sommige shows of attracties kunnen best wat angstwekkend zijn voor erg kleine kinderen
– Doordat je vaste showtijden hebt moet je verplicht op een vast tijdstip bij iedere shows aanwezig zijn.
– De afstanden tussen shows kunnen groot zijn. Houd daar rekening mee als je met (kleine) kinderen gaat.
– Alle shows gaan wel over een oorlog of geweld. Na 10 van deze shows ben je wel misschien even klaar met al het geweld.
– Geen echte attracties zoals pretparken normaal hebben.

– Minpunten:
– Mooi groen natuurpark in middeleeuwse stijl
– Zeer spectaculaire shows! De gaafste die we kennen.
– Cinéscénie: (aparte tickets voor nodig) moet je een keer mee hebben gemaakt.

Onze Puy du Fou tips!:
– Zorg dat je altijd 15 minuten voor aanvang van een show aanwezig bent bij de ingang van de show voor de beste plaatsen.
– Bekijk van te voren goed het weerbericht. Vrijwel alle shows zijn in de buitenlucht. Bij heel slecht weer kunnen shows geannuleerd worden.

 

Wat is jouw mening over pretpark Puy du Fou?

Ben je zelf al eens naar themapark Puy du Fou geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar Puy du Fou te gaan? Laat dan hier een reactie achter! Daar worden wij en onze lezers ook weer blij van.


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie