Product added to wishlist
View Wishlist

Vakantiepark Beekse Bergen – Vakantie bij wilde dieren, een groot meer & attractiepark

Vakantiepark Beekse Bergen – Vakantie bij wilde dieren, een groot meer & attractiepark
5 (100%) 3 votes

Vrijwel iedereen kent wel Safaripark Beekse Bergen en is hier wel eens naartoe geweest, maar ken je ook het Vakantiepark? Wij verbleven in 2014 voor de tweede keer in ons leven op Vakantiepark Beekse Bergen. Ditmaal tijdens Decibel Outdoor. Hier lees je onze bevindingen van dit weekendje weg in Nederland

Vakantiepark Beekse Bergen - Duingalows accomodaties

 

Een lang weekend vakantie vieren op vakantiepark Beekse Bergen

We verbleven al eens een keer eerder op dit vakantiepark en dat was ons goed bevallen. Gelegen in Noord-Brabant in een zeer groene omgeving maar dicht bij Tilburg. Dit jaar besloten we tijdens het Decibel Outdoor festival weekend te gaan met verblijf op Vakantiepark Beekse Bergen. Vanuit daar konden we het festival van dicht bij meemaken en lekker genieten van het Victoriameer. Het vakantiepark ligt uitgestrekt rondom het Victoriameer. Het is dan ook een flink stuk rijden tussen de ingang van het vakantiepark en het achterste gedeelte waar mensen met eigen tent kunnen staan en waar de Beekse Bergen Jungalows, tenten en de stacaravans van reisorganisatie Eurocamp staan. Zij hebben hier ook een gedeelte van de camping tot hun beschikking. Dit deel is tevens het gedeelte waar het restaurant, snackbar, supermarkt, zwembad en kidsclub van het vakantiepark is te vinden.

Vakantiepark Beekse Bergen - Restaurant snackbar en speeltuin

 

Eerst maar eens inchecken bij Vakantiepark Beekse Bergen

Het was einde van de ochtend en we vertrokken naar het Beekse Bergen. Het was echt verschrikkelijk slecht weer. Het regende bijna onafgebroken. Ook toen we aankwamen was het weer nog slecht. Vanaf de parkeerplaats achter de Beekse Bergen receptie liepen we in de stromende regen snel naar de receptie toe. De receptie is gelegen naast de ingang van Speelland Beekse Bergen. Een aardige medewerkster hielp ons met het inchecken en het maken van de Beekse Bergen Attractiepasjes. Deze kregen we omdat we minstens 3 nachten op het park verbleven. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot Speelland Beekse Bergen, Safaripark Beekse Bergen, het Sportiom zwembad in Den Bosch, ZooPark Overloon en enkele andere attracties in Nederland. Nadat er pasfoto’s van ons waren genomen en de pasjes klaar waren konden we terug naar de auto.

Speelland Beekse Bergen ingang naast de receptie

 

Op naar onze stacaravan – is het al droog?

We reden door de slagboom het vakantiepark binnen en na ongeveer 1km rijden kwamen we aan bij de Eurocamp receptie. We moesten even het telefoonnummer bellen dat bij de receptie lag om te melden dat we wilden inchecken bij onze stacaravan. Na enkele minuten kwam de medewerker ons ophalen en toonde hij onze stacaravan. Omdat het zo slecht weer was en we tijdens het uitladen van de auto steeds met vieze voeten de stacaravan in moesten vroegen we om iets van een mat of baddoek zodat we daar onze voeten op konden vegen. Deze kregen we van hem. Dat scheelde een hoop vies gedoe in de stacaravan. We pakte onze spullen uit, besloten de keukenaccessoires eerst eens af te wassen – vinden we toch wel een fijn gevoel en het was ook wel nodig – en daarna besloten we wat lekkers te bereiden in de keuken. Na onze gezamenlijke avondmaal besloten we nog even wat lekkere dingen in de camping supermarkt te halen. Inmiddels was de Decibel Outdoor Preparty begonnen op de camping.

Vakantiepark Beekse Bergen - Duingalows accomodaties

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #Vakantiepark Beekse Bergen #dierentuin #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Decibel Outdoor preparty was begonnen

Op een gedeelte van het terrein, op zo’n 150m vanaf de stacaravan stond een grote festival tent omheind met hekken. Alleen na de tassencontrole, het laten fouilleren en tonen van je festival bandje mocht je het terrein op. We wisten van een eerdere editie dat we daar gewoon in konden komen maar tegenwoordig moet je een speciaal kaartje daarvoor kopen. Gezien je naast het hek ook gewoon vrijwel alles kon zien en zeker horen besloten we daar ons feestje te houden deze avond. De dag erna was het grote Decibel Outdoor festival zelf. Dit wordt gehouden op het evenementen terrein dat aan de andere kant van het meer ligt. We waren wel eens eerder naar Decibel Festival geweest vroeger maar we besloten dit jaar niet naar het festival te gaan. We vonden de muziek (en de muziekstijl soms ook) toch wat te hard.

Vakantiepark Beekse Bergen - Decibel Outdoor Festival 3

 

Decibel festival volgen vanaf een afstandje

Wat wel leuk was is dat je vanaf het strand van camping en vanaf Speelland Beekse Bergen alles op een afstandje ook kunt volgen. En dat zonder tussen 40.000 feestende mensen te hoeven staan. Een aparte ervaring. Er reed dit weekend een treintje tussen het vakantiepark en de ingang van Speelland. Deze besloten we te nemen want het is zeker 25 minuten lopen anders. We stapte het treintje uit en het begon te hozen. Schuilend onder een paraplu hoopte we dat het snel weer op zou houden. Na 10 minuten werd het iets minder en liepen we naar de ingang van Speelland. Vanaf het terras op Speelland Beekse Bergen volgde we het feestje een beetje. Je hoorde wel 10 verschillende nummers door elkaar maar het hoofdpodium waar tegen Speelland aan ligt dreunde er toch wel bovenuit.

Speelland Beekse Bergen - Decibel Outdoor

 

Speelland review

Onze review van Speelland Beekse Bergen kun je in deze blog teruglezen.

 

Koffie in Speelland terwijl andere staan te feesten

Schuilend voor de regen en met koffie in onze hand zaten we wel even prima zo. Toen de regen even wat minder was besloten we een ronde over Speelland Beekse Bergen te doen. Toch heel anders dan met mooi meer zoals de laatste keer dat we hier waren. Hierna besloten we door te lopen naar de ingang van Safaripark Beekse Bergen. Dat is ook nog een dikke 10 minuten lopen. Ze gaan er hier ook niet echt van uit dat men lopend naar het Safaripark gaan. Dat was aan alles te merken. Aan de kant van het Safaripark was de muziek gelukkig een stuk minder hard te horen. Ook een stuk beter voor alle dieren in het park.

Vakantiepark Beekse Bergen - Decibel Outdoor Festival 4

 

Safaripark review

Onze review van Safaripark Beekse Bergen kun je in deze blog teruglezen.

 

De eindshow van Decibel Outdoor gezien vanaf de camping

Aan het einde van middag sluit het Safaripark en liepen we terug van het park naar onze accommodatie op het Safaripark. Dit was dus bijna 45 minuten lopen. De muziek van het festival en het feest op de camping zelf was enorm luid. Worden we echt zo oud? Trekken wij dit echt niet meer? Het was zo enorm hard… In de avond besloten we ons goed aan te kleden en op het strand aan het Victoriameer te gaan zitten. En velen met ons! Wat een mooi gezicht was dat. Alle lampjes op het festival terrein waren aan, de special effects van de diverse buiten podia waren goed te zien vanaf een afstandje. Rond 22:30 is het tijd voor de grote finale van het festival. Op de maat van de muziek is aan 2 kanten van het terrein een groot vuurwerk. Afgeschoten vanaf de top van de podiums en vanaf speciale platvormen in het water. Erg gaaf! Hoe het was? Dat kun je zien in onze video:

Vakantiepark Beekse Bergen - Decibel Outdoor Festival 2

Vakantiepark Beekse Bergen - Decibel Outdoor Festival 1

 

De laatste volle dag op de camping

Het was de bedoeling deze dag uit te slapen maar de campinggasten besloten zelf ook hard muziek te draaien…. ’s Nachts…. Uitgeput werden we wakker. We besloten eens goed te ontbijten met veel zoetigheid. Als je moe bent is zoetigheid zoooo lekker.

Het was inmiddels rond het middaguur geworden en we besloten nogmaals naar het Safaripark te gaan. We wilden met de boot maar die was expres buiten dienst tijdens het festival weekend. Vandaag zagen we ook geen treintje… dus, we moesten het hele stuk weer gaan lopen. We hadden namelijk geen auto dit weekend. We werden vrijdag gebracht en zouden morgen – maandagochtend – weer worden opgehaald. Na een halve dag door het safaripark gelopen en gevaren te hebben moesten we om 18:00 uur weer het park verlaten. Terug weer naar het vakantiepark. ’s avonds aten we wat makkelijks en pakte we onze spullen vast in. De ochtend erna gingen we vroeg terug naar huis. Het was een prima weekend maar een volgende keer niet meer tijdens Decibel Outdoor en liever ook niet met zulk slecht weer…

Vakantiepark Beekse Bergen - Fietsverhuur

 

Beekse Bergen conclusie

Het zwembad op de camping is wel aardig maar niet spectaculair. Het restaurant is wel goed. Met mooi weer is het heerlijk om overdag aan het Victoriameer te vertoeven maar helaas regende het 3 dagen lang. Dat zat er dit keer dus niet in. Speelland Beekse Bergen is leuk voor kleine kinderen en met mooi weer kun je hier ook lekker aan het strand zitten. Safaripark Beekse Bergen is enorm groot en daar kan men zich zeker een volle dag vermaken. Wij zelfs 2 daagjes.

Vakantiepark Beekse Bergen - Uitzicht over het Victoriameer

 

Vakantiepark Beekse Bergen review

Onze Vakantiepark Beekse Bergen beoordeling: Een leuk en niet al te groot vakantiepark in de natuur en met een heerlijk groot meer en strand.

+ Pluspunten:
– Een rustige camping aan een groot meer.
– Speelland Beekse Bergen en Safaripark Beekse Bergen om de hoek.

– Minpunten:
– Er zit een heel groot gat tussen de ingang van de camping en de (achterste) campingplaatsen.
– Weinig te doen op de camping zelf.

Vakantiepark Beekse Bergen tips!:
Leuk voor een weekend weg of in de schoolvakanties. Neem zeker ook een keer de boot vanaf het restaurant op het vakantiepark die naar Speelland Beekse Bergen vaart en weer terug.

 

Wat is jouw mening over Vakantiepark Beekse Bergen?

Ben je zelf al eens op vakantie geweest op Vakantiepark Beekse Bergen (Hilvarenbeek)? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar dit vakantiepark te gaan? Laat dan een reactie achter! We vinden het leuk om te lezen.
Van plan om binnenkort (weer) naar Vakantiepark Beekse Bergen te gaan? Zoek niet verder en bestel HIER direct je Vakantiepark Beekse Bergen verblijf met korting.

 


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie