Product added to wishlist
View Wishlist

Gratis dagje uit naar de Fruitcorso in Tiel – Nog mooier dan verwacht

Gratis dagje uit naar de Fruitcorso in Tiel – Nog mooier dan verwacht
5 (100%) 2 votes

Vandaag een gratis dagje uit naar een optocht in Nederland. De Fruitcorso in Tiel op een mooie dag met heerlijk nazomer weer.

Fruitcorso Tiel 2016

 

Wat is een fruitcorso?

Vandaag gaan we met de trein naar de Fruitcorso in Tiel. De stad van Flipje. Een fruitcorso is een optocht van versierde wagens met attributen die zijn gedecoreerd met fruit, groente en zaden. Een beetje vergelijkbaar als een carnavalstocht maar dan met groente en fruit. Corsogroepen zijn al maanden van te voren bezig met het bedenken van het thema van hun wagens.
Al snel wordt het stalen frame gebouwd. Enkele weken voor de fruitcorso plaatsvindt worden wagens al gedecoreerd met zaden. Deze blijven namelijk het langste goed. Groente en fruit zijn natuurlijk dagverse producten en kunnen snel gaan schimmelen en rotten. Enkele dagen voor de corso worden met man en macht de groentes en fruitsoorten op de wagens verwerkt. Een mozaïek van kleuren zorgt dat figuren zichtbaar worden. De geraamtes komen zo tot leven en beelden dingen uit.

Fruitcorso Tiel 2016

 

Aankomst op treinstation Tiel voor de Fruit Corso van 2016

Het is 11.30 als we aankomen op het treinstation van Tiel. Het was nog enorm rustig. De corsoroute gaat door een groot gedeelte van Tiel en ook vlak langs het station. Dat maakt het ook voor mensen die niet zo lang kunnen lopen een leuk dagje uit.
Op diverse plaatsten staan tribunes. Voor een klein bedrag mag je hierop plaatsnemen zodat je rustig en al zittend de parade aan je voorbij kunt zien komen. Nog meer voordelen voor mensen met kleine kinderen, ouderen of gehandicapten om de Fruitcorso te kunnen zien.

Fruitcorso Tiel 2016

 

Opzoek naar een mooi plekje voor de corso

Wijzelf besluiten een plekje te zoeken op een gedeelte van de route waar de corso maar liefst 3x te zien zal zijn. Dat is bij nummer 3 op de kaart. De Fruitcorso zou pas om 13:30 beginnen vanaf nummer 2 op de routekaart dus we hadden nog de tijd voor een rondje door de stad. Daar begon het langzaamaan al wat drukker te worden. De corso bouwers, VIP’s en de juri zijn allemaal te vinden bij nummer 4 van de plattegrond. Hier naast ligt ook het Kalverbos. Daar is vandaag het food truck festival met allemaal lekkere hapjes en drankjes. Tevens is er een podium waar af en toe een optreden is. Aan de waterkant zijn diverse kleine opstellingen te vinden van mozaïeken van groente en fruit. Hier is de afgelopen week druk aan gewerkt om dit op tijd af te krijgen voor het publiek.

Wat een leuk #dagje weg tip! Ik las net dit #Fruitcorso Tiel verslag. Volgend jaar wil ik ook gaan! » Klik om te Tweeten

Fruitcorso Tiel 2016

 

13:30 – Tijd voor de start van de Fruitcorso

Na een klein rondje door de binnenstad van Tiel besluiten we een goed plaatsje te gaan zoeken om de corso goed te kunnen bekijken. We vonden een mooie plek op de T-splitsing van nummer 3 en nummer 9. De zon scheen heerlijk in onze rug. Hier konden we echt goed kijken en de corso filmen.

Fruitcorso Tiel 2016

Fruitcorso Tiel 2016
Er komen versierde wagens voorbij uit Tiel maar ook uit andere steden zoals Culemborg. Er zijn grote wagens maar ook wagens die door de jeugd zijn gemaakt. Een leuke afwisseling tussen gigantische bouwwerken en kinderen die met hun versierde bakfiets voorbij trekken.

 

Fruitcorso 2016 video

Bekijk snel onze 20 minuten durende video van de Fruitcorso in Tiel 2016:

 

Lekker eten en de prijsuitreiking na afloop van de optocht

Bij de laatste passage langs de jury krijgen de mooiste wagens en jeugswagens te horen op welke plaats ze zijn geïndigd vanuit de jurybeoordeling.
Rond 16:00 is de optocht voltooid en worden alle corso wagens uitgestald in de straat bij de hoofdtribune (nummer 4) en het plein ernaast. Zo kan iedereen alle wagens nog eens goed van dicht bij bekijken. We besloten even wat lekkers te gaan eten bij het food truck festival in het Klaverbos. Daarna was het tijd voor de uitreiking van de publieksjury. Rond 17:30 besluiten we Tiel te verlaten. Via de inmiddels weer rustige straten lopen we terug naar het station en gaan we met de trein weer naar huis. Wat was dit een fijn dagje weg in Nederland! Voor iedereen een aanrader.

Fruitcorso Tiel 2016

Fruitcorso Tiel 2016

 


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie