Product added to wishlist
View Wishlist

PortAventura Salou bezoek – Trip report 2015

PortAventura Salou bezoek – Trip report 2015
4.82 (96.36%) 11 votes

Al in 2004 en 2005 zijn we eerder naar pretpark PortAventura in Salou (Spanje) geweest. Toen al was dit één van de beste themaparken in Europa. In de loop der jaren is er een hoop veranderd in het park en werd het tijd om weer eens een bezoek te brengen aan dit geweldige Spaanse pretpark.
Lees hier ons trip report van ons 2 daags bezoek. Benieuwd naar wat dit pretpark zo bijzonder maakt? Ik neem je hier mee op mijn reis door PortAventura…

PortAventura pretpark - 20 anniversary parade 2015

 

Van camping Cambrils Park naar PortAventura

Omdat er niet zo veel vluchten vanuit Nederlandse vliegvelden naar vliegveld Reus nabij Salou gingen, besloten wij weer eens per luxe touringcar naar Spanje te reizen. We besloten niet te verblijven in een hotel in Salou maar te gaan kamperen op camping Cambrils Park .

De Solmar bus zette ons af bij een hotel in de buurt van de camping. Vanaf daar zijn we lopend naar de camping toe gegaan. De eerste paar dagen van onze vakantie genoten we van het strand en zwembad van camping Cambrils Park. We hadden goede verhalen gehoord over deze camping en ook de Zoover reviews waren erg goed. De camping beviel ons uitstekend!


Vroege vogels… tijd voor 2 dagen pretpark plezier

Vandaag ging de wekker vroeg – we gaan naar PortAventura! Mijn vriendin en ik stonden vrolijk op om – goed uitgerust met flesjes water en broodjes – naar het pretpark te gaan. Op 10 minuten lopen van de camping ligt een bushalte. De bus rijdt dagelijks 2x per uur van en naar de ingang van het pretpark. Erg fijn! Omdat we (altijd) graag op tijd bij een pretpark willen namen we de eerste bus van 09:15. Om 09.40 stopte de bus recht voor de ingang van het park. Ons ‘avontuur’ (Aventura, snap je hem al?) kon beginnen!

PortAventura - Mediterranea area

 

Ferrari Land nog aanbouw – opening in 2017

Naast de ingang van het park werd hard gebouwd aan ‘Ferrari Land’ dat in het voorjaar van 2017 opengaat. Grote publiekstrekker wordt een gigantische lanceer-achtbaan van 112 meter hoog die een snelheid van maximaal 180km per uur haalt! OK… misschien is dat zelfs voor mij als themaparkfan iets te veel van het goede… Gelukkig hebben we nog lang de tijd om te beslissen. Laten we eerst maar eens van de attracties en shows van PortAventura gaan genieten nu!

PortAventura pretpark Spanje - Ferrari land

 

PortAventura – start je dag met adrenaline

PortAventura vierde in 2015 alweer haar 20e verjaardag. Het park was daarom versierd met speciale slingers en posters. Het park is een echt ‘adrenalinepark’ voor thrillseekers, maar er zijn ook meer dan genoeg attracties voor wat kleinere kinderen. Wist je dat PortAventura op nummer 6 staat van de top 10 best bezochte pretparken van Europa? De eerste attracties openen om 10:00 uur en de rest rond 11.00 uur.
We besloten om eens goed wakker te worden met een flink portie adrenaline (in plaats van met een kopje koffie). We stapten de hydraulische lanceerachtbaan Furious Baco in gebouwd door Intamien. Geopend in 2007 en des tijds de snelste achtbaan van Europa. In 3,5 seconden zaten we op 136km per uur en vlogen we over de 850 meter langen baan. Deze vrij wilde achtbaan is niet geschikt voor iedereen. Je wordt flink heen en weer geschut terwijl je benen los bungelen.

PortAventura - Furious Baco

 

Wat een waanzinnig mooi pretpark

Geen tijd om bij te komen; we gaan gelijk door en maken een fijne wandeling door het mooie pretpark. Uiteraard leg ik alles wat we zien vast met mijn videocamera. De video-playlist staan onderaan deze blog post. Zo kun je zelf ook zien hoe gaaf dit pretpark in Salou is. Ook wij vinden het heerlijk om alles thuis nog eens terug te kijken. Het park is echt waanzinnig mooi. Alle thema’s in de themalanden zijn tot in detail doorgevoerd.
We lopen door het groene themaland Polynesia en we zien – door de bomen heen – twee van de eyecatchers van het park. De achtbanen Dragon Khan en Shambhala. Maar voordat we daar zijn moeten we eerst nog door de themalanden SésamoAventura en China heen. Maar dat is zeker geen straf.

PortAventura - Shambhala & Dragon Khan

 

SésamoAventura

Dit is een themaland speciaal voor kleine kinderen. Je loopt hier figuren uit Sesamstraat tegen het lijf en er zijn attracties zoals de ‘Magic Fish Ride’, de ‘Magic Tree’ en een treinstation. De trein rijd rond het hele park en is ook echt een aanrader. In de Benelux zien we Sesamstraat niet echt terug in pretparken maar PortAventura heeft er zelfs een heel themaland aan besteed. Een vrij uniek stukje pretpark dus.

PortAventura - SésamoAventura

PortAventura - SésamoAventura

 

De spanning stijgt weer – en een achtbaantreintje ook…

Als we dichterbij komen zien we alweer de gigantische stalen bouwwerken staan en het begint meteen te kriebelen… We gaan iets unieks proberen… Tijd voor de Europa’s hoogste en snelste achtbaan – met ook nog eens de hoogste afdaling – Shambhala! maar liefst 76 meter hoog en haalt een topsnelheid van 134km/u.

PortAventura pretpark Spanje - Shambhala & Dragon Khan

 

Shambhala – Europa’s hoogste en snelste achtbaan

Op het bordje bij de ingang van de Shambhala achtbaan stond 20 minuten wachttijd. Toen ik de rij zag vermoede ik al heel wat anders. Pfff…. na 90 minuten mochten in bijna 30 graden mochten we dan eindelijk de attractie in. Maar het was het wachten gelukkig waard… Wow wat een gigantisch gave achtbaan! Gelukkig konden we ‘m eind van de dag nog een keertje doen en hoefden we maar 15 minuten te wachten. De tweede keer was misschien nog wel spannender omdat je nu weet hoe hoog en snel het echt is.

PortAventura pretpark Spanje - Shambhala

PortAventura pretpark Spanje - Shambhala

 

Veel leuke shows in PortAventura

Na deze waanzinnige rit rustten we even uit met een lunch in de zon. In het gehele park zijn er gethematiseerde restaurants en kleine snackbars. Tijdens het relaxen direct al weer kijken wat we nu eerst gaan doen; onze eerste show van vandaag! Aloha Tahiti in het Polynesia themaland. Er zijn echt enorm veel shows in dit pretpark en alle shows zien op één dag is praktisch onmogelijk. Later die dag hebben we nog een aantal shows gezien waaronder een vogelshow, een stuntshow en de ‘Celebrations show’. Een dansshow vol circusacts gecombineerd met live muziek, dans en speciale effecten. Nieuw en speciaal opgezet voor het 20 jarig jubileum van PortAventura.

PortAventura pretpark Spanje - Live shows Aloha Tahiti


 

Hurakan Condor – 100m hoge vrije val

In Mexico staat de 100m hoge Hurakan Condor toren. Dit is één van de attracties waarbij ik geniet van het aanblik, maar waar ik zelf echt nooit in zal gaan. Ik heb ooit in Movie Park de vrije val toren gedaan en daar een gigantische blauwe plek rondom mijn stuitje aan overgehouden. Hier kon ik een dikke week slecht van lopen en zitten dus; nee dankjewel, ik sla over.

PortAventura - Hurakan Condor

 

Wild West themaland

In de Wild West staan een aantal waterattracties en natuurlijk… nog meer achtbanen. In Salou is het weer meestal wat beter dan in Nederland. Een waterattractie doet het hier daarom erg goed bij het publiek.
PortAventura pretpark Spanje - Wild West area

PortAventura pretpark Spanje - Polynesia area

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #PortAventura #pretpark #Tripreport. Hier wil ik ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Dragon Khan – een B&M achtbaan

In China staat nog een topachtbaan, Dragon Khan. Een achtbaan (van de beroemde bouwer B&M) met een aantal zeer grote loopings, kurkentrekkers en een cobra roll. De foto’s zeggen al genoeg lijkt mij.

PortAventura pretpark Spanje - Dragon Khan

PortAventura pretpark Spanje - Dragon Khan

 

Tijd voor de Parade

Het was bijna sluitingstijd. In de zomervakantie is het park tot heel laat geopend maar we waren er in juni en dan gaat het park al rond 19:00 dicht. We sloten de dag af bij de speciale parade en eindshow voor het 20-jarige jubileum van het park. Het was weer een topdag! Over een paar jaar – als Ferrari land al weer even open is – gaan we zeker weer terug naar het prachtige PortAventura pretpark in Salou.

PortAventura pretpark Spanje - 20 anniversary parade 2015

 

PortAventura video

Bekijk snel onze PortAventura pretpark video’s:

 

Onze PortAventura review

Onze PortAventura beoordeling: Na deze PortAventura ervaring kunnen we weer melden dat dit nog steeds een waanzinnig themapark is voor zowel jong als oud.

Beoordeling park – Port Aventura:

Totaal score:5 Stars (5 / 5)
Thematisering:5 Stars (5 / 5)
Aantal & kwaliteit attracties:5 Stars (5 / 5)
Aantal & kwaliteit achtbanen:4.5 Stars (4.5 / 5)
Aantal & kwaliteit shows:5 Stars (5 / 5)
Personeel:4 Stars (4 / 5)
Eten & Drinken:4 Stars (4 / 5)
Prijs kwaliteit verhouding:5 Stars (5 / 5)

Beoordeling park – Aantrekkelijkheid per doelgroep:

Geschikt voor 0-4 jaar:3 Stars (3 / 5)
Geschikt voor 5-12 jaar:5 Stars (5 / 5)
Geschikt voor 13-18 jaar:5 Stars (5 / 5)
Geschikt voor 19-55 jaar:4.5 Stars (4.5 / 5)
Geschikt voor 55+:4 Stars (4 / 5)

+ Pluspunten:
– Geweldig gethematiseerde landen en attracties.
– Veel (grote) shows.

– Minpunten:
– Toch wel net iets meer op tieners en adrenaline freaks gericht dan op kleine kinderen.

Onze PortAventura tips!:
– Ga 1 volle dag of anders 2 dagen. Er is enorm veel te zien, te doen en te beleven.

 

Wat vind jij van PortAventura?

Ben je zelf al eens in PortAventura (Spanje) geweest? Of hebben wij je overtuigd ook eens naar dit gave pretpark te gaan? Laat dan hier een reactie achter! Dat vinden wij leuk.
Van plan om binnenkort (weer) naar PortAventura te gaan? Zoek niet verder en Bestel HIER direct je PortAventura tickets met korting.

default gravatar

Geweldige pretpark tips!

"Wow! Zonder sparen gewoon direct korting kregen. Erg fijn!"  

pretpark fan


Widget not in any sidebars

Je Wishlist:
No Product Found

Geef een reactie