Product added to wishlist
View Wishlist

Camping Le Littoral – Eurocamp vakantie in de Vendee, Frankrijk

Camping Le Littoral – Eurocamp vakantie in de Vendee, Frankrijk
5 (100%) 1 vote

In juni 2016 zijn wij op vakantie geweest naar camping Le Littoral in de Vendee, Frankrijk. Ons hoofddoel was genieten van een heerlijke zonvakantie maar zeker ook de themaparken Futuroscope en Puy du Fou bezoeken. In deze post starten we met ons avontuur met de reis naar en het verblijf op deze mooie camping…

Yelloh! Village camping Le Littoral - Zwembad

 

Onderweg naar camping Le Littoral

De themaparken Puy du Fou en Futuroscope stonden al een paar jaar op de lijst om eens te gaan bezoeken. Deze parken zijn gelegen in de Vendee (Frankrijk). Op zoek naar een leuk verblijf voor deze vakantie kwamen we na een selectie van campings uit bij camping Le Littoral. Deze camping is gelegen direct aan zee. Qua afstand ligt deze camping nog een stukje verder rijden (zuidwestelijker) dan beide pretparken maar dat vonden we uiteindelijk niet erg. Nu zaten we wel lekker aan de kust! Zo’n 200 km vanaf Futuroscope en 110 km van Puy du Fou. Hopende dat we hier ook nog nét iets beter weer zouden hebben gezien we ook wat Zuidelijker in Frankrijk verblijven dan wanneer we net ‘boven’ beide themaparken zouden bivakkeren.

Yelloh! Village camping Le Littoral - Receptie

 

Yelloh! Village camping Le Littoral

Met enkele tussenstops en een paar flinke stortbuien kwamen we na 10 uur rijden bijna aan bij camping le Littoral. We hoopten dat het weer op onze vakantiebestemming toch wat beter zou zijn dan wat we onderweg hadden meegemaakt en ja hoor… De zon begon te stralen en de temperatuur steeg. Het was nog maar een uurtje rijden. Ooh heerlijk! We zijn er bijna!

Aangekomen bij de camping snel naar de camping receptie. Op campings staan namelijk vaak diverse accommodatie aanbieders en wij verbleven bij Eurocamp. Daar kregen we onze armbandjes en mochten we door naar de Eurocamp receptie. De medewerkster toonde ons de 3 slaapkamer stacaravan die we geboekt hadden. Deze zag er best goed uit. Snel de spullen uitpakken en naar de winkel voor de boodschappen… ooh het was al 20:00 uur en de winkels zijn hier net dicht. Gelukkig zijn we als ervaren kampeerders voorbereid en hadden we afbakbroodjes, knapworst, sausjes en flessen drinken en water mee. We konden in ieder geval de nacht doorkomen.

Yelloh! Village camping Le Littoral - Eurocamp Stacaravan

Yelloh! Village camping Le Littoral - Eurocamp Stacaravan

 

Waterpark met waterglijbanen op camping Le Littoral

De ochtend erna deden we wat kleine boodschappen op de camping. Het was namelijk zondag en de meeste winkels en supermarkten waren hier gewoon dicht. We deden een ronde over de camping. Het restaurant en de bar zagen er knus maar strak ingericht uit. En het zwembad was geweldig! Een redelijk groot buitenzwembad met gratis ligbedden, een paar waterglijbanen en zelfs een splinternieuw binnenbad! Binnen was het lekker warm want we vonden het toch net wat te koud en winderig om buiten te gaan zwemmen. Er waren een paar heerlijke bubbelbaden binnen en buiten. Later in de week, toen het een dag heerlijk warm was, hebben we hier nog goed gebruik van gemaakt. De kleine camping was erg geslaagd. In de direct omgeving is niet heel veel te beleven maar de zee is altijd dichtbij en de kustplaatsjes zijn erg leuk om een keer te bezoeken.

Yelloh! Village camping Le Littoral - Camping winkel en souvenirs

Yelloh! Village camping Le Littoral - Zwembad

 

Voor de kinderen – entertainment en een springkussen

Voor de kinderen is een groot springkasteel waar gratis op gesprongen kan worden. Direct ernaast ligt een speeltuin en er kan wordt gevoetbald en basketbal worden gespeeld in de kooi hier vlak bij. Daarnaast is alweer de centrale gedeelte van de camping met de bar, het restaurant en het zwemparadijs.

Na de eerste dag gerelaxed te hebben op en rondom de camping werd het nu tijd voor wat actiever. De komende dagen staan in het teken van pretparken bezoeken. Yes, we gaan naar Futuroscope en Puy du Fou!

Lees hier verder over ons Futuroscope pretparkavontuur »
Of lees hieronder eerst onze beoordeling over camping Le Littoral.

Yelloh! Village camping Le Littoral - Entertainment

Yelloh! Village camping Le Littoral - Entertainment

 

Yelloh! Village camping Le Littoral video

Bekijk snel onze 3 minuten durende camping Le Littoral video:

 

Onze camping Le Littoral review

Onze Yelloh! Village camping Le Littoral beoordeling: een leuke kleine rustige camping aan zee maar wel zonder een strand. Stranden zijn wel dicht bij. Zwembaden erg netjes en schoon. Er is een leuk breed strand met boulevard bij Sables d’Olonne op 9km afstand. Hier zit ook een leuke dierentuin.

+ Pluspunten:
– Rustige camping met moderne faciliteiten.
– Zeer leuke zwembaden voor een camping van deze grootte.

– Minpunten:
– Weinig entertainment
– Weinig te doen dicht bij de camping

Onze camping Le Littoral tips!:
– Ga naar de stranden die dichtbij de camping zijn te vinden
– Bezoek de dierentuin Zoo des Sables d’Olonne op 15 minuten rijden van de camping
– Ga naar de themaparken Puy du Fou en Futuroscope

 

Wat is jouw menig over camping Le Littoral?

Ben je zelf al eens (met Eurocamp) op camping Le Littoral geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar deze leuke, nette en kleine camping te gaan? Laat dan hier een reactie achter! Dat vinden we leuk.


Je Wishlist:
No Product Found

Geef een reactie