Product added to wishlist
View Wishlist

Attractiepark Duinrell Review – Een aantal grote attracties in een mooie groene omgeving

Attractiepark Duinrell Review – Een aantal grote attracties in een mooie groene omgeving
5 (100%) 4 votes

Na onze eerste avond en nacht op camping Duinrell gaan we vandaag een bezoek brengen aan het attractiepark. Vanaf onze stacaravan is het slechts 2 minuten lopen tot de eerste attracties van het pretpark.

 

Duinrell – Een zeer groen pretpark

Het was vandaag een super mooie en lekker warme dag in Nederland. Dat heeft voor ons zeker een grote impact op de sfeer die een park uitstraalt. De zon maakt alles gewoon net iets mooier. Vooral op zo’n mooie zomerdag waarin alles volop in bloei staat. Er zijn niet veel bloemen maar wel heel veel bomen en struiken. Dat maakt Duinrell een zeer groenrijk pretpark.
Duinrell trok in 2015 1,4 miljoen bezoekers en staat daarmee op plaats 3 – na de Efteling en Slagharen – van de best bezochte pretparken van Nederland.

Attractiepark Duinrell - Splash waterattractie - Pretpark-Korting.com

 

Duinrell attracties – Een grote speeltuin en een paar grote attracties

Het fijne is dat bij een verblijf op camping Duinrell de entree tot Attractiepark Duinrell is inbegrepen.
Nadat we Attractiepark Duinrell in waren gelopen kwamen we eerst voornamelijk speeltuinen tegen. Grote trampolines, draaimolens, Rick’s huis, een hele hoge glijbaan en een indoor speeltuin. Ook een namaak Holle Bolle Gijs en Ezeltje Strekje is hier in het park te vinden. Kleine kinderen vermaken zich hier dus wel. De gebouwen en attracties zoals Rick’s huis zijn gethematiseerd naar Rick de Kikker; De mascotte van het park. Dit is best leuk gedaan.
Ook zijn er diverse spelletjesautomaten zoals ze op de kermis ook te vinden zijn en is er een Arcades Hall met videogames.

Attractiepark Duinrell - Tikibad - Pretpark-Korting.com

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #Attractiepark #Duinrell #Pretpark #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Attracties voor de wat oudere kinderen

Voor de wat oudere kinderen is er onder andere de Kikkerrad reuzenrad, de Aqua Swing zweefmolen, de Locomotion, de Monorail die een gedeelte van het park van bovenaf toont, de Botsboten in het water en het Schaduwhuis waar je middels neon licht heel aparte effecten op de muur kunt maken. Deze attracties hebben we allemaal zelf ook gedaan en ze zijn best leuk.

Attractiepark Duinrell - attracties - Pretpark-Korting.com

 

Duinrell attracties en achtbanen voor de echte durfal

Achterin het park bevinden zich alle grote attracties en achtbanen. De Wildwaterbaan met een afdaling in een open of overdekt bootje is leuk om te doen, maar ook om naar te kijken. Ga je voor de glazenwand staan zodat je nat wordt van de splash? Of ga je achter de wand staan bij de splash. Het was een warme middag dus we besloten vandaag eens voor de wand te gaan staan en af te gaan koelen. Onze stacaravan met douche was toch dichtbij dus we zouden zo weer schoon zijn. Echter was de attractie net in storing geraakt en buiten werking… Geen afkoeling hier dus.

De Mad Mill is een grote slingerattractie met een draaiende arm waar nogal wat mensen misselijk uit komen. De Falcon is een gave achtbaan met een liftheuvel die 22m hoog is en 90 graden recht omhoog gaat. Ben je boven, dan kijk je binnen 3 seconden ineens loodrecht naar beneden. Met een noodvaart val je – meer dan – loodrecht naar beneden en behaal je een topsnelheid van 70 km/u. Het is ook de enige achtbaan in Duinrell met inversies.

De Dragonfly is in 2012 geopend en is een moderne en iets snellere versie van de Kikkerachtbaan. Niet heel eng dus en de karretjes zijn erg krap. De baan is 361 meter land en maar 15 meter hoog.

Attractiepark Duinrell - Falcon achtbaan - Pretpark-Korting.com

 

Nieuwe attractie 2016 – Wild Wings

In 2016 is de nieuwe attractie Wild Wings aan Duinrell toegevoegd. Een vliegtuigmolen gebouwd door attractiebouwer Gerstlauer met een kostenplaatje van 2,5 miljoen euro. Uniek in de Benelux! Je Neemt plaats in vliegtuigstoeltje met aan beide kanten van je een vleugel. Als de vliegtuigmolen is opgestegen en rondjes draait kun je met een hendel je karretje zelf om zijn as laten spinnen. Hoe vaker je rondjes maakt des te spectaculairder de rit is. Je bent dan dus een soort stuntvlieger. Als je een echte durfal bent probeer je de 100 rondjes te behalen binnen één ritje. Is dat wat voor jou? Voor ons was dit nét iets te heftig.

Tot slot mag een rondje op de Rodelbaan niet ontbreken. De rij hier is vaak lang en ook al lijkt de rij kort, er kan per rodelkarretje maar 1 persoon mee. Het duurt dus langer dan je denk voordat je aan de beurt bent. Na 50 minuten mogen wij eindelijk. De weg omhoog duurt langer dan de afdaling maar het blijft een geweldige attractie. Voor mij persoonlijk de beste attractie van het park. Mede omdat deze vrij uniek is in pretparken. Doe wel voorzichtig want dagelijks vliegen er wel mensen uit de bocht.

In het midden van het park ligt ook nog het Duinrell Tikibad. Hier moet extra entree voor betaalt worden. Een indoor zwembad complex met enkele zwembaden, een crazy river maar voornamelijk met heel veel waterglijbanen. In het Tikibad is het vrijwel altijd druk, zelfs nu het rond de 25 graden was. Het is dan binnen ongelooflijk heet en de luchtvochtigheid is erg hoog. Wij besloten het Tikibad links te laten liggen en er ’s avonds een keer heen te gaan.

Attractiepark Duinrell - attracties - Pretpark-Korting.com

 

Eten en drinken in Attractiepark Duinrell

We zagen het Pannenkoekenhuis waar je voor een vast bedrag onbeperkt pannenkoeken kunt eten. Om de snelheid erin te houden gebruiken ze hier geen boter maar vloeibaar vet. Tezamen met een wat minder smakend beslag was dat de reden dat de pannenkoek ongelooflijk vettig was. Na 1 pannenkoek hadden we het eigenlijk al wel gezien maar goed je wilt toch nog iets eten. Na 2 pannenkoeken zaten we redelijk vol maar we voelde ons niet verzadigd. Het was een tegenvaller. Geen Pannenkoeken in Duinrell meer voor ons voortaan.

Midden in Duinrell ligt ook een La Place restaurant. Het eten hier is gewoon goed en zoals we van La Place gewend zijn. Ons avondmaal met toetje ging er dus prima in!

Vakantiepark Duinrell - La Place restaurant toetje - Pretpark-Korting.com

 

Onze Attractiepark Duinrell pretpark video

Bekijk snel onze 22 minuten durende Attractiepark Duinrell pretpark video:

 

Onze Attractiepark Duinrell review

Een zeer groenrijk attractiepark met gevarieerde attracties voor alle leeftijdsgroepen. Een vakantiepark direct naast het park en in de buurt van de zee (Wassenaarse Slag en Scheveningen). Het Tikibad zorgt voor unieke combinatie aan plezier al is het Tikibad wel toe aan een flinke renovatie en uitbreiding. Iets wat al jaren op de planning staat maar helaas nog steeds niet heeft plaatsgevonden. Een dagje Duinrell is dus voor iedereen leuk. Wel kan het park – ondanks de goede aankopen van de afgelopen jaren – nog wat nieuwe grote attracties gebruiken. Met de Falcon, Dragonfly en Wild Wings zijn ze al wel op de goede weg.

+ Pluspunten:
– Een natuurlijk Attractiepark en zwembad (extra entreegeld)
– Naastgelegen Vakantiepark voor een langer verblijf
– Afwisselende (soms zelfs nostalgische) attracties voor jonge kinderen maar ook voor oudere kinderen.

– Minpunten:
– Het attractieaanbod is erg divers maar het aantal grote attracties is vrij beperkt voor een park dat toch 1,4 miljoen bezoekers per jaar trekt.
– Het Tikibad is wat achterhaalt en kan wel een flinke opknapbeurt gebruiken.

Onze Attractiepark Duinrell tips!:
CGa buiten de schoolvakanties als dat kan. Het park zelf is niet heel groot waardoor het al snel druk lijkt. Toch vallen de wachttijden in Duinrell meestal erg mee.

Vakantiepark Duinrell - Uitzicht uitkijktoren - Pretpark-Korting.com

 

Wat is jouw mening over pretpark Duinrell?

Ben je zelf al eens naar pretpark Duinrell in Wassenaar geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar Duinrell te gaan? Laat dan hier een reactie achter. Dat vinden we namelijk erg leuk!

Van plan om binnenkort (weer) een dagje naar pretpark Duinrell te gaan? Zoek niet verder en bestel HIER direct je Duinrell tickets met korting. De korting kan hier soms oplopen tot 45%!


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Eén gedachte over “Attractiepark Duinrell Review – Een aantal grote attracties in een mooie groene omgeving

Geef een reactie