Product added to wishlist
View Wishlist

Plopsaland de Panne bezoek – Trip report 2016

Plopsaland de Panne bezoek – Trip report 2016
5 (100%) 6 votes

Hoewel Plopsaland de Panne het grootste en meest bezochte pretpark van België is waren we hier nog niet geweest. Nieuwsgierig hoe gethematiseerd het park nou echt zou zijn. We hadden met vrienden een datum gepland. Uiteindelijk gingen we op de heetste dag van 2016 naar Plopsaland…

 

Vroeg vertrekken naar Plopsaland de Panne – een lange reis voor de boeg

We besloten rond 07:30 te vertrekken want het was minstens 2,5 uur rijden. De TomTom gaf aan dat we rond 10:15 zouden aankomen. De muziek stond aan in de auto en we waren weer goed voorbereid met liters water, wat broodjes en wat frisdrank.

Bij Antwerpen hadden we onze eerste file. Waar we alleen geen rekening mee hadden is dat Plopsaland de Panne vlak bij de Vlaamse kust ligt. Hmmm heetste dag van het jaar… iets met Schevening en mooi weer… Oohjee extreme file?! Heel België wilt naar zee! De Vlaamse radio riep flink wat vertraging om op de route die wij zouden rijden. Toch maar de omleiding volgen? Snel Google Navigatie aangezet en die gaf aan dat we 1,5 uur later zouden aankomen dan gepland. OK, dat is geen goed nieuws. Het werd al erg warm in de auto en we reden van het ene stukje file naar het volgende stuk file. Ooh nee straks komen we pas ergens in de middag aan! We besloten ergens een snellere binnendoor route te nemen. Althans, ook hier ontstond spontaan een file wegens een ongeluk. Gelukkig kwamen we na wat omrijden toch op een snellere route richting de Panne. Uiteindelijk kwamen we om 11:30 – na 4 uur rijden – dan toch aan bij Plopsaland!

Plopsaland de Panne - Entree

 

Snel Plopsaland in en naar de eerste attractie

Nadat we vanaf het parkeerterrein eerst bijna het nieuwe Plopsaqua – het overdekte zwembad van Plopsa – binnenliepen kwamen we uiteindelijk bij de juiste ingang aan. De entree en kassa’s van Plopsaland de Panne. Ook hier moesten we door de ‘uitermate goede’ tassencontrole. Veel pretparken doen dit jaar ineens aan extra veiligheidscontroles. De eerst Studio 100 figuren stonden al bij de ingang klaar. Eerst maar eens even rondkijken.
Via het grote hoofdplein besloten we tegen de klok in de route te gaan volgen. Wanneer je onze Plopsaland de Panne video (zie onderaan de post) erbij afspeelt kun je precies de route zien zoals we deze hebben afgelegd.
De eerste attractie was ‘Het Bos van Plop’. Een dark ride waarbij je in een bootje door de wereld van Kabouter Plop vaart. Even afkoelen in de schaduw dus.

Plopsaland de Panne - Het bos van Plop

Plopsaland de Panne - Het bos van Plop

 

Wickieland – leuk gethematiseerd

Een toiletbezoek kon ook geen kwaad na zo’n lange reis. Hierna besloten we gelijk de reserves maar weer aan te vullen met een broodje en halve liter water. Lopend door het park kwamen via de ‘Carrousel’ en de Brandweer’ naar de nieuwste attractie te gaan; ‘De grote golf’ in Wickieland. Een heerlijke en erg mooi gethematiseerde attractie!

Plopsaland de Panne - Wickie de Viking land

Plopsaland de Panne - Wickie de Viking land

 

Wickie de Viking in De Grote Golf

Gethematiseerd naar Wickie de Viking. Dit hele themaland ziet er overigens erg goed uit. Dit is een ‘Disk o coaster’ attractie. In Movie Park Germany hebben ze eenzelfde type attractie maar deze is veel mooier aangekleed. Aan het einde van de dag hebben we deze attractie nog 2x achter elkaar gedaan. Bij de laatste rit gingen de beugels niet meer open omdat de attractie niet in de veiligheidsvergrendeling sloot. De attractie raakte in storing. Na ruim 10 minuten vastgezeten te hebben kreeg iemand van de technische dienst ons weer los. Op zo’n moment is het niet leuk om vast te zitten. Zeker niet zo straks en al helemaal niet als je naar de wc moet…

Plopsaland de Panne - Wickie de Viking land - De Grote Golf

 

Vliegen in de ROX-flyer

Na een ritje in de ‘Theekopjes’ en het naastgelegen in het najaar van 2015 geopende ‘Plopsaland prinsessia kasteel’ – avond restaurant – komen we uit bij de 70m hoge Star Flyer attractie ‘ROX-Flyer’. Ik heb het niet heel erg op hoogtes dus ik wacht tot dat de rest weer netjes beneden in.
Tegenover deze attractie staat een kopie van de ‘Rox-auto’. Leuk voor de kinderen om mee op de foto te gaan. Ook staat er een simpele fotolocatie van de ROX serie. Het is meer een foto van het drietal die op levensecht formaat is uitgeprint op een groot stuk hout. Overigens staan er meerdere van dit soort fotolocaties in het Plopsaland de Panne pretpark. Alle met andere Studio 100 figuren erop. Bijvoorbeeld ook van de nieuwe K3.

Plopsaland de Panne - De Koffiekopjes

 

De echte Kabouter Klus show!

Tot enkele dagen voordat we naar Plopsaland gingen waren wij van de veronderstelling dat we de Samson en Gert zomershow zouden gaan zien. Deze show was namelijk de hele zomervakantie van maandag t/m vrijdag. Echter niet de eerste 2 weken van juli en de laatste week van augustus… dit was wel wat slecht aangegeven. We gingen dus niet onze jeugdhelden zien! Hmmm… ooh er is een vervanger; de ‘Echte Kabouter Klus Show’. Dat is dan toch nog iets. Vanuit de ‘ROX-Flyer’ zijn we snel terug naar het ‘Plopsa theater’ gelopen dat op het plein bij de ingang van het park ligt. De show ging namelijk al over half uur beginnen. De show begon en tja, voor kinderen ongelooflijk leuk maar voor mensen van onze leeftijd is het natuurlijk niet heel indrukwekkend. Het is een simpele show voor kleine kinderen. Een show over vlierbessen en afval in het bos. Na afloop van de show kwam Kabouter Klus nog even bij een fotolocatie in het park. Daar hebben we van een afstandje een foto gemaakt.

Plopsaland de Panne - De echte kabouter Klus

 

De Vleermuis – een attractie die we al jaren wilde doen 

Al sinds Rollercoaster Tycoon 1 kende ik de ‘Vleermuis’ achtbaan en wil al jaren weten hoe het nou is om in een dergelijke achtbaan te zitten. Nou, het werd al gauw duidelijk waarom Duinrell de attractie nooit werkend heeft gekregen en weinig parken deze achtbaan in het assortiment hebben. De capaciteit is verschrikkelijk laag, de manier van instappen en uitstappen is ingewikkeld en de rit en het afremmen bij het eindstation is vrij pijnlijk. Nee, dit is verre van hoe ik dit voor ogen had! Maar nu weet ik in ieder geval hoe het is om dit type achtbaan te bereiden. Check!

Plopsaland de Panne - de Vleermuis achtbaan

 

Wat ruiken we toch – een vijver?

Vanuit de achtbaan liepen we door naar ‘De Draak’, een leuke elektrisch aangedreven achtbaan. Na deze achtbaan namen we een lekker softijsje – het was ten slotte 30 graden – en daarna kwamen we weer Studio 100 tegen.
We keken uit op de ‘Piratenboot’ en de ‘Supersplash’. Ineens begonnen we wat raars te ruiken. Was dat nou het water? Het meer dat in het Plopsaland de Panne park lig ruikt behoorlijk onprettig met dit weer. De waterattracties gaan echter allemaal door datzelfde stinkende water… Handig… We lieten deze waterattracties en ook de ‘Boomstammetjes’ en de Mega Mindy Jetski’ maar even varen en besloten door te gaan naar het hoogtepunt van de dag.

Plopsaland de Panne - Studio 100 figuren

Plopsaland de Panne - De Piratenboot

 

Anubis the Ride – Gave lanceer-achtbaan

Verscholen achter het gebouw wat de wachtrij is van Anubis the Ride. Ik wist ongeveer wat komen ging maar kon me de video’s die ik ooit had gezien niet ook even niet meer voor de geest halen. Wel wist ik dat er een lancering was net na de eerste afdaling vanuit het station (onderstaande foto). De rest van onze trip report groep wist dat niet, wat tot grote hilariteit en een spectaculaire rit verliep.
Wat een gave achtbaan! Een hoogtepunt van ons dagje Plopsaland de Panne. We hadden het gevoel dat we iets te groot waren voor de Victors Race achtbaan dus deze hebben we niet gedaan.
Plopsaland de Panne - Anubis the ride

Plopsaland de Panne - Anubis the ride

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #Plopsaland de Panne #pretpark #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Met het treintje door het park en de Parade als afsluiter van de dag

We hadden nog een uur tot sluitingstijd en het werd rustige in het park. We besloten het rustige ‘Plopsa Expres‘ treintje te nemen welke ons het hele park laat zien. Ook kwam deze langs de splinter nieuwe houten achtbaan ‘Heidi the Ride‘. Helaas is deze dit jaar niet open gegaan wegens het ontbreken van de milieu vergunning – heel slim van ze. Wel kunnen we in onze Plopsaland de Panne video al een stuk van het baanverloop laten zien. Opgenomen vanuit de Plopsa Expres trein.

Plopsaland de Panne - Studio 100 Parade

Plopsaland de Panne - Studio 100 Parade

 

Onze Plopsaland de Panne video

Bekijk snel onze 40 minuten durende Plopsaland de Panne pretpark video:

 

Onze Plopsaland de Panne review

Onze Plopsaland de Panne beoordeling: Na deze Plopsaland de Panne ervaring vinden we dat het totale attractieaanbod toch wat tegen viel. De sfeer is goed maar kan nog beter. Zeker het stinkende water was een tegenvaller.

Beoordeling park – Plopsaland de Panne:

Totaal score:4 Stars (4 / 5)
Thematisering:3.5 Stars (3.5 / 5)
Aantal & kwaliteit attracties:4 Stars (4 / 5)
Aantal & kwaliteit achtbanen:3.5 Stars (3.5 / 5)
Aantal & kwaliteit shows:2 Stars (2 / 5)
Personeel:4 Stars (4 / 5)
Eten & Drinken:4 Stars (4 / 5)
Prijs kwaliteit verhouding:4 Stars (4 / 5)

Beoordeling park – Aantrekkelijkheid per doelgroep:

Geschikt voor 0-4 jaar:5.0 Stars (5.0 / 5)
Geschikt voor 5-12 jaar:5 Stars (5 / 5)
Geschikt voor 13-18 jaar:3.5 Stars (3.5 / 5)
Geschikt voor 19-55 jaar:3.0 Stars (3.0 / 5)
Geschikt voor 55+:3.5 Stars (3.5 / 5)

+ Pluspunten:
– Oud park in een nieuw Plopsa jasje.
– Ontmoet alle bekende Studio100 figuren live.

– Minpunten:
– Het water van het meer en de aangrenzende attracties stinkt enorm bij warm weer.

Plopsaland de Panne tips!:
– Wil je wat sensatie; doe dan zeker ‘Anubis the Ride’ achtbaan. Er zijn vrij veel waterattracties in dit park maar je kleding zal zeker dagen stinken als je hier met warm weer in gaat. Bij mooi weer kun je deze dus -helaas – het beste overslaan met je kinderen.

Plopsaland de Panne - Hoofdplein

 

Wat is jouw mening over pretpark Plopsaland de Panne?

Ben je zelf al eens in Plopsaland de Panne (België) geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar dit leuke pretpark te gaan? Laat dan een reactie achter! Dat vinden we leuk.
Van plan om binnenkort (weer) een dagje naar plopsaland de Panne te gaan? Zoek niet verder en bestel HIER direct je Plopsaland de Panne tickets met korting.

default gravatar

Geweldige pretpark tips!

"Wow! Zonder sparen gewoon direct korting kregen. Erg fijn!"  

pretpark fan

 


Je Wishlist:
No Product Found

Geef een reactie