Product added to wishlist
View Wishlist

Weekendje weg naar camping Südsee-Camp in Duitsland – Review

Weekendje weg naar camping Südsee-Camp in Duitsland – Review
3 (60%) 2 votes

Op zoek naar een camping in de buurt van pretpark HeidePark in Soltau kwamen we uit bij familie camping Südsee-camp. Op slechts 15 km afstand van het pretpark en midden in de natuur.

Camping Sudsee-Camp Eurocamp stacaravan pretpark vakantie duitsland

 

De autoreis naar camping Südsee-Camp

Qua weer zat het niet helemaal mee. Het is mei 2014 en het weer is deze dagen lekker Nederlands. Soms wat zon maar vooral HIER en daar buien. Ook onderweg naar camping Südsee-Camp valt af en toe een bui. In de buurt van de camping en vrijwel op de route ligt de begraafplaats waar Anne Frank haar laatste maanden heeft doorgebracht. Duizenden lichamen liggen hier in de heuvels begraven. Massagraven dus. Terwijl we bij het monument van Anne Frank stonden – waar ze zelf overigens niet onder ligt – begon het langzaam weer te spetteren. Op de achtergrond hoorde we soms wat lawaai. Het leken wel geweerschoten. En dat bleek te kloppen want naast het terrein ligt een groot militair oventerrein van het Duitse leger. Dat is toch best bizar. Snel terug naar de auto want het regende inmiddels flink. Best luguber om hier met zulk slecht weer en in vrij ‘lege’ omgeving rond te lopen. Snel doorrijden naar de camping!

Graf van Anne Frank

Camping Sudsee-Camp Eurocamp stacaravan pretpark vakantie duitsland

Camping Sudsee-Camp Eurocamp stacaravan pretpark vakantie duitsland

 

Aankomst op camping Südsee-Camp

N6 uur nadat we uit Nederland waren vertrokken kwamen we aan op camping Südsee-Camp in Wietzendorf, Duitsland. Gelegen op de Lüneburger Heide ligt deze 5 sterren camping met een overdekt zwemparadijs (tegen betaling), kun je midgetgolfen, paardrijden en skateboarden.

Op de camping zelf ligt een groot zwemmeer met een zandstrand en diverse speelattributen voor kinderen. De foto’s en video’s die we voorafgaand hadden gezien zagen er veelbelovend uit! Echter was het door het vrij droevige weer en bij zo’n 15 graden niet het ideale weer om van dit prachtige zwemmeer gebruik te maken. De meivakantie in Nederland was net afgelopen en ook in Duitsland waren scholen nu niet vrij. Dat was te merken wat het was ontzettend stil op de camping. Veel faciliteiten bleven daarom ook dicht. Erg jammer! Met mooi weer was dit echt een topcamping geweest. Op onze eerste avond maakte we een makkelijke hap in onze Eurocamp stacaravan en keken we een film via de laptop. Morgen gaan we naar HeidePark gaan. Hopelijk blijft droog blijven.

Camping Sudsee Camp Eurocamp stacaravan pretpark vakantie duitsland

 

Ons bezoek aan pretpark HeidePark in Duitsland

Vandaag bezoeken we een van de grootste pretparken in Duitsland; HeidePark in Soltau. Hoe ons dagje uit verliep en wat onze ervaring met dit park is kun je lezen in onze HeidePark review blog.

Op onze 3e dag van ons lang weekendje weg bezochten we het Serengeti Park. Een heel groot safaripark in Hodenhagen op een dik half uur rijden – 40 km afstand – vanaf camping Südsee-Camp. Vergelijkbaar met Safaripark Beekse Bergen. Nieuwsgierig naar wat dit safaripark zo bijzonder maakt? Lees dan onze speciale Serengeti Park review.

Heidepark Colossos houten achtbaan

 

Camping Südsee-Camp faciliteiten – lekker binnen zwemmen met slecht weer

Op onze laatste dag besloten we het zwemparadijs te testen. Het kost wel een behoorlijke entreeprijs maar het is het wel waard, zeker als het niet heel druk is op de camping. En met het slechte weer die we deze dagen hadden was het al helemaal fijn.

Een golfslagbad, een paar glijbanen, een peuterbad voor kleine kinderen en een stroomversnelling voor de wat oudere kinderen, tieners en de papa’s en de mama’s. Leuk om je een paar uur goed te vermaken. Voor wat extra luxe kun je ook (tegen extra betaling) gebruikmaken van de sauna, solarium, jacuzzi en de stoomruimte.

Camping Sudsee Camp meer

Wow wat een avontuur! Ik las net dit #camping Sudsee-Camp #vakantiepark #Tripreport. Hier wil ik nu ook naar toe!… Klik om te Tweeten

 

Onze camping Südsee-Camp review

Onze camping Südsee-Camp beoordeling: Super leuke camping voor het hele gezin. Overdekt zwemparadijs is erg leuk, jammer alleen dat er apart entree voor betaald moet worden. Dit voorkomt echter waarschijnlijk wel dat he té druk wordt in het zwembad. Met een afstand van 430km vanaf Utrecht is dit een leuke camping voor een lang weekend weg, een week meivakantie of gewoon de zomervakantie. Er is veel natuur in de omgeving en de plaatsen Wietzendorf, Munster, pretpark HeidePark, Safaripark Serengeti Park en de Lüneburger Heide dicht bij is er genoeg te beleven op korte rij afstand van de camping.

+ Pluspunten:
– Op slechts 430 km vanaf Utrecht, ideaal voor een lang weekend weg of de meivakantie
– Genoeg te doen op de camping (bij voldoende campinggasten)
– Ideaal zwemmeer met speeltuinen. Leuk voor jong en oud
– Overdekt zwembad erg fijn (bij slecht weer)!
– Pretpark HeidePark op 15km afstand

– Minpunten:
– Bij slecht weer is er – net zoals op de meeste campings – weinig te doen en te beleven op de camping. Vooral in het laagseizoen als er weinig klanten zijn.
– Voor het overdekt zwembad moet extra worden betaald.

Südsee-Camp tips!:
– Zeg van te voren alleen tegen je kinderen dat jullie een weekendje weg gaan en verras ze pas tijdens de vakantie met een bezoek aan HeidePark of Serengeti Park. Een dubbele verrassing!

Camping Sudsee Camp Eurocamp stacaravan pretpark vakantie duitsland

 

Wat is jouw mening over camping Südsee-Camp?

Ben je zelf al eens op vakantiepark Südsee-Camp geweest? Of hebben wij je zojuist overtuigd ook eens naar dit vakantiepark/camping te gaan? Laat dan een reactie achter! Dat vinden we leuk.

 


Je Wishlist:
No Product Found

Pretpark-Korting

Pretpark-Korting

Themapark, pretpark en dierentuin 'enthusiast'. Deelt zijn pretpark ervaringen graag via de blog en verzameld en deelt pretpark korting acties via https://www.facebook.com/PretparkKorting. Zo kan iedereen een goedkoop dagje uit naar een pretpark, dierentuin of andere leuke activiteit in Nederland en daarbuiten.

Geef een reactie